[]

Otomatik Espresso makinesi alsam mı?

Son günlerde yarı-manuellere yoğunlaşmıştım
eksiduyu.ru

Lakin yarı manuallerde sonucu etkileyen değişken çok faktör olması, öğrenilecek görece çok şeyin olması, beklentimin sadece her seferinde yeterli kalitede olup standardize edilmiş bir espresso olması ve annemin vs de rahatça kullanabilmesi için otomatikleri gündemime aldım. Ne dersiniz? 

Classic ile yaklaşık aynı fiyatlarda www.40kafe.com

 
sonucu etkileyen kireçsiz su kullanmak ve çekirdeğin doğru ayarda kavrulması-öğütülmesi.

manuel makinalarda kahve çek, bas, temizle bir süre sonra sıkıcı oluyor. yoksa arada lezzet farkı yok.
  • orpheus  (26.04.20 05:57:42) 
benim tercihim yarı manuel ya da tam manuel olurdu. özellikle de espresso ağırlıklı içeceğiniz için, o bahsedilen sweet spot u yakalamak bu tarz makinelerle daha kolay olacaktır. dediğim gibi bence uygun fiyatlı bir beko/arçelik alın yanına da comandante ye rec clix ya da ikinci el güzel bir espresso değirmeni alın.

diğer taraftan da new classic yanına comandante red clix gayet işnizi görecektir. en olmadı carezza'ya basınçsız portafiltre alırsınız. ama beko ve arçelikler çok övülüyor. breville'i olan insanlar arçelikğimle espresso yapıyorum diyor...
  • cedric tweedledee  (26.04.20 12:41:21) 
6 yıldır manuel kahve yapan biri olarak ben de bu aralar tam otomatik makineleri inceliyorum. Bu kez tek tuşla kahvemi yapabileceğim, kullanımı ve temizliği beni yormayacak, sabahları sert kahveyle güne başlayıp akşamları sütlü keyif kahveleri yapabileceğim en önemlisi de her fincanda -kullanıcıdan bağımsız olarak- aynı lezzetteki kahveyi yapabilen tam otomatik bir makine arıyorum.

Kriterlerime uyan Delonghi Ecam 23.420, Delonghi Autentica Etam 29.660, Gaggia Cadorna Modelleri, Philips EP2231/40 araştırdığım modellerden bazıları. Ben henüz kararımı veremedim ama belki size de fikir verir.

Elbette daha tecrübeli kişiler deneyimlerini paylaşırlarsa hepimiz için yol gösterici olur.
  • reproduktif klon  (26.04.20 14:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.