[]

her yemek sonrasında uyuyorum. neden olabilir?

bütün gün acıkmadım. hatta duyuru açmayı düşündüm sürekli. hiç acıkmıyorum diye

uyanmamın üzerinden 16 saat geçmiş şu ana kadar

sabah 7 de yatıp 5 saat uyudum
önceki gün hiç uyumadım

hiç uyumuyorum ve hiç acıkmıyorum.

tabi hiç değil :D biraz boktan anlattım

biraz önce acıktım. yemek yedim ve şu an uykum geldi.

ne zaman yemek yesem uykum geliyor.

bu durumu hiç sevmiyorum. bu arada ağır şeyleri zaten hiç hazetmem. yağlı şerbetli baharatlı vs.

yoğurt köfte salata porsiyonlar yarım...

bir yıla yakın galiba dikkat ettim de yemek ve peşinden bir uyku düzeni oluşmuş bende.

sabah asla acıkmam hatta midem bulanır yemek gördüğümde. uyandıktan sonra ilk yediğim şey çoğunlukla akşama denk gelir.

neden yemek yediğimde bayılacak gibi oluyorum ve uyuyorum?

var mı böyle birileri?

 
normal öğünlerinde yemediğin için, çok acıkıyorsun ve yemek yediğinde de tahminime göre normal bir öğüne göre fazla yiyorsun. o zaman da kan şekerin tavan yapıyor ve uykun geliyor.


  • hem şişko hem deli  (26.04.20 04:53:24) 
benim tecrübeme göre iki sebebi var. her insan yemekten sonra hafifçe mayışır. özellikle öğle yemeği. uykunu iyi alamıyorsan (uyku apnesi, huzursuz bacak vs) bu mayışma hali kolaylıkla uyuklamaya kayabilir.

bende de vardı çözümünü uyku kalitemi arttırmak ve düzenli sporda buldum. sporu bıraktığım anda 2-3 ay içinde o uyku hali geri geliyor.

hiç uyumuyor ve hiç acıkmıyor olamazsın. babaneler gibi muhtelen takip etmediğin için totalde ne kadar uyuduğunu ve gıda aldığını fark etmiyorsundur. hiç acıkmıyor olsan hızla kilo kaybederdin. ama kalorileri şeker oranı yüksek sağlıksız gıdalardan alıyor olabilirsin bu da enerjini ciddi oranda düşürür.

kahvaltı yapmamak ve tek ögün yemek büyük bir sorun değil. aslına bakarsan doğada günlerce aç kalan primatların torunlarıyız. (bkz: intermittent fasting)
  • orpheus  (26.04.20 05:34:09 ~ 05:38:43) 
Normal olmayabilir ve sebebi diyabet olabilir. Ortalık yatışınca bir doktora gitmeni öneririm. Ailede var mı?


  • prole  (26.04.20 07:53:33 ~ 07:54:26) 
ailemde hiç yok diyabet.

ben düzenli kan testi yaptırıyorum. hiçbir zaman diyabet şeker gibi alanlarda bir anormallik olmadı. benim için ve çevrem için çok uzak bir hastalık aslında

bilemedim :(
  • disardayim  (26.04.20 08:39:18) 
Şekerli şeylerden özellikle kahvaltı da reçel,bal,çikolatadan şeker içerikli şeylerden kısacası yeme uzun bir süre kan şekerin yükselmiş ve vücut uyarıyor.Bende de diyabet yok ama ara sıra kan şekeri uyarı verir vücudun için yemeği de az ve sık yemelisin


  • smokee  (26.04.20 10:47:11 ~ 10:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.