[]

evi baskasina devretmek

diyelim evim var, ben bu evin kardesimin olmasini istiyorum. satmak istemiyorum ama ona. mumkun mu?
illa satis islemi mi olmasi gerekiyor? tapuda falan masraflari olacak elbette?



 
allah gecinden versin sadece öldüğünüz zaman tapu mirasçılarınıza intikal eder. o durumda tapu harcı ödemezsiniz.
diğer koşullarda tapunun yeni ve eski sahipleri %2'şer harç öderler

  • tekkisilikbirordu  (26.04.20 01:04:41) 
anlamadim. ev 200 bin lira degerindeyse, kardesim bana 200 bin lirayi verecek yani kesinlikle? arti harc masraflari? diger turlu darkrocq, dedigin 2 numarali maddeye gore, 20 bin ila 60 bin lira arasinda vergi odeyecek yani?


  • baldur2  (26.04.20 01:26:48) 
Bağış yoluyla devredebilirsiniz. Tapu harcı olarak satışın 2 katı vergi ödersiniz.


  • sta  (26.04.20 02:10:49) 
Tapu masrafından maalesef kaçılamıyor. Kardeşinizden size bir para transferi olması zorunlu değil. Tapudaki satış bedeli en az belediyenin belirlediği rayiç bedel kadar olabilir aksi halde vergi cezası gündeme gelebilir. Tapuda gösterdiğiniz bedel üzerinden toplam %4 tapu harcı ödersiniz.

Bu işlemin başkaca hukuki riskleri de mevcut ancak sorunuz bu olmadığı için oraya girmiyorum.
  • Smithsonian  (26.04.20 03:07:18) 
@smith
ne gibi kanks?

  • baldur2  (26.04.20 03:50:06) 
benim kardeşim bana kendisinin ve benim de hissemin bulunduğu bi arsa tapusundaki hissesini devretti sabahtan tapuya gittik satış yapicaz dedik. öğleden sonra tapu mudurunun önünde sen parani aldın mi diye sordu o da aldım dedi yaptık satisi sadece satış masrafını filan dedik yani.


  • slalom  (26.04.20 13:11:40) 
Hibe yaparsanız %6.3 harç/vergi var, satış yaparsanız 2+2 toplam %4 harç var.

Kimse hibe işlemi yapmaz pratikte, herkes satış gösterir. Siz de rayiç değer üzerinden satış işlemi yapabilirsiniz.

Faka tilerde bu işlemin iptali için dava açacak bir mirascınız varsa;

satışın gerçek bir satış olduğunu göstermek için banka üzerinden para alışverişi yapmanız sağlıklı olur.
  • John Bloor  (27.04.20 11:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.