[]

Gece temizlik yapan komşu

Üst komşum her gece 3e kadar temizlik yapıyor, 2 günde bir küçük kızına çığlık kıyamet bağırıyor,neredeyse haftada bir de kocayla bağır çağır kavga ediyorlar. Benim 1,5 yaşında bebeğim var. Güzellikle uyardık 3 defa. Az önce de bebeğim uyanınca tüm ipleri koparan bir mesaj yazdım. Bundan sonra önce yönetici ve sonra gerekirse polisle halledeceğimizi belirttim.
Böyle bir komşu için yasalar ne diyor? Yaptırım var mı? Neler yapabiliriz? Sinirden kudurdum, zar zor uyutuyorum kızımı,hoyratça uyandırılıyor gecenin 12sinde. Biz asla sesimizi yükseltmeyiz bebeğimizin yanında, başka birinin bağırtısıyla uyanması katlanılacak şey değil. Ha bir de bunlar öğretmen. Çocuk emanet ediliyor bunlara.



 
yasa bu konuda ne derse desin, mahkeme vs sonuçlanması zaten 1 sene.
ben de aynı durumdan müzdaribim. hatta şerefsiz komşum bu saatte yüksek ses müzik açıyor. şu an tüm sesi dinliyorum. aziz mübarek gün deyip kendimi sakinleştiriyorum ama eni sonu kavga edicem.
bazı insanların laftan anlatan zihniyetleri yok ne yazık ki
  • tekkisilikbirordu  (26.04.20 01:06:31) 
Kiraciysa ev sahibine soyleyin. Aslinda ev sahibinin de farkli bisey yapacagi yok da o arayinca dinliyorlar genelde nedense.

Kizinizin yattigi odaya ses yalitimi yapilabilir belki. gelen sesi tamamen kesmenin bir yolu yok. Ama yattigi odanin tum duvarlarina yalitim yapilirsa baya kesicektir diye tahmin ediyorum.

Ama en temizi caninizi sikmayin su salgin bitince en ust katta bir daire bulup tasinin. Bu tipler her yerde
  • perpendik  (26.04.20 02:52:28 ~ 02:56:45) 
Neden polisi aramıyorsunuz ki?

Bizim alt kat çok ses yapıyordu. Genelde üst kattan şikayetçi olunur ama bizde tam tersi.
Yüksek ses müzik, 8-10 kişi toplanıp kopmacalar falan.
3 kere polisi aradım, ilkinde polis gittikten sonra kapıya geldiler siz mi aradınız diye, evet dedim. Tamam kusura bakmayın, bi daha direkt gelip uyarın dediler.
Ama ben ikincisinde de polisi aradım.
Üçüncüsünde zemine sert bir şeyle vurdum, yine kapıya geldiler, rahatsız mı ediyoruz diye. Evet dedim, ki o sırada tam polisi de aramıştım bi yandan telefonda konuşuyordum adres vermek için. Kapıya gelen eleman da gördü tabi, şikayetçi olmadan kapattım.
Hala durmuş niye polisi arıyorsunuz, gelip uyarın diyor.
Ulan dallama, ne diye kıymetli kıçımı kaldırıp zırt pırt seni uyarmaya geliyorum ben?
İnsan olana bir, bilemedin iki kere söylersin.

Neyse ki karantina başladığından beri çok ses yapmıyorlar.
Ama ilk rahatsızlıkta yine polisi arayacağım.

İnsanlar bu tarz durumlarda polisi aramaktan neden çekiniyor anlamıyorum. Ben tam tersi direkt alıyorum telefonu polisi arıyorum. Birkaç sefer kapısına polis geldi mi artık yavaş yavaş insan olmayı da öğreniyor.
  • anatomik  (26.04.20 03:13:34 ~ 03:13:53) 
Anatomik,benim komsum polise ben de bundan sikayetciyim evime polis gonderiyor demisti. Gelen 2 polis de ust kattaki ailenin tarafinda oldu.

Ben bu sikintiyla cok ugrastim. Benimki de ogretmen. Camdan cop atma vs. Her bok var. Sikayet edince de ben egitimciyim biz cok dikkat ederiz demisti.

Kabahatler kanunu madde 36 ya gore 153 tl para cezasi var ama bunu uygulayan bir gorevli yok. Mesela deseniz ki "kizli erkekli dans ediyorlar" hemen ceza keserler. Ben polisi denedim. Sonra cimer ustunden yazdim. Kamu denetciligine yazdim. Bu yontemin ise yaramamasinin sebebi zabitanin ust katin tanidigi cikmasiydi. Onu da sikayet ettim. Su an zabita tanidiklarini sikayet ettikce sesleri kesiliyor.

Bir de ben camlari acip ne bicim ogretmen bu, gorgusuz kadin diye bagiriyorum. Baskalarina rezil olsun biraz. Gayet sakin biriyken delirttiler beni.

Bir de savcilik secenegi var. Sahidiniz yoksa zor. Savci cocukmus, olur oyle de diyebilir.

Bu gurultu olayini ciddiye alan kimse yok. O nedenle insanlar cinnet gecirip birbirini vuruyor.
  • banacevaplazım  (26.04.20 08:06:47) 
Çoçuğa bağırma olayı joker.

Aile içi şiddet hattını arayın, kendi dairenizi bildirmeden x numarada oturan şahışlar çocuklarına şiddet uyguluyor şeklinde ihbar yapın, 1 hafta içinde sosyal hizmetlerden üst kata kontrole gelecekler, yarım saat boyunca bu insanlara kapıda soru soracaklar, karakola götürme olayı falan olmuyor. Gürültü için polisin gelmesine benzemez bu şikayet. Çocuğa şiddet ve çocuk istimarı algısı oluşur, acayip derecede huzurları kaçacak, eğer kirada oturuyorlarsa evden çıkma ihtimalleri çok fazla olur. Bu anlattığım olay tecrübeyle sabittir.

Anlattığın kadarıyla üst katta kalitesiz bir aile oturuyor. Kavga, çocuğa bağırma, komşulara saygısızlık vs. bu sebeplerle vicdanını ikinci plana koymanı tavsiye ederim.
  • kanlakarisikyagmur  (26.04.20 12:11:46 ~ 12:38:56) 
bebeğinizin evde olmadığı bir saatte çok güçlü hoparlörleri tavan duvarına sabipleyip, metal müzik sesi açın sonuna kadar.
mümkün gece yapın.
kanunla susmasını sağlayamazsınız ama sizde zarar verirseniz dikkat edebilirler.
  • aslindasorunumpsikolojik  (26.04.20 12:11:57) 
Kapıma polis gönderdi:) evet ben değil o aramış polisi.. Polise durumu anlatırken dayanamadı çıktı ortaya kavga ettik bağır çağır. Çirkef yalan söylüyor bir de temizlik yapmıyorum diye. Kızına süt ısıtıyormuş geceleri :) Kendi söylemişti oysa ki. Korkunç insanlar bunlar. Polis ilk bakışta durumu anladığını söyledi,kimin haklı kimin haksız olduğu anlaşılıyor merak etmeyin, pzt gelin şikayetçi olun falan dedi. Kızım diğer odada babasıyla olmasına rağmen çok huzursuz oldu, ağladı. İşte bunca şey olurken bana koyan da bu. Lanet olsun.


  • chatrefhill  (26.04.20 12:55:02) 
Ha bi de şey diyor, “mobbing uyguluyor bana” ahahaha sinirlerim bozuldu


  • chatrefhill  (26.04.20 12:56:40) 
çok komik. geçmiş olsun. ne diye polis çağırmış peki?


  • banacevaplazım  (26.04.20 13:28:13) 
Tehdit ediliyormuş ve mobbinge maruz kalıyormuş :D


  • chatrefhill  (26.04.20 13:34:04) 
Öğretmen bir de bunlar ya! Bence cimer üstünden mebe yazın. Belki rezil olur biraz. Konya'da da bir rehber öğretmen, komşusu onu şikayet etti diye kızlarını dövmüştü apartman içinde, dışarıya çıkınca da dayak diyorum yardım edin diye bağırmıştı hahahah.

Sizin olayın sonunu merak ettim. Gelişmeleri yazın.
  • banacevaplazım  (26.04.20 13:39:28) 
3 hafta çıt çıkarmadı. Çocuğu bile koşmadı evde inanılmazdı. 4-5 gündür yine başladı ne yazık ki.. Yarın karakola gidip şikayetçi olacağız. Bi süre yine sessiz kalacağını umuyorum. Bir daha gevşerse dava açacağız. Uğraşacağız kafaya koyduk. Huzursuz olsun kâfi. Bebeğimizin en güzel zamanlarına gölge düşürdü, kendi içimde de asla affetmeyeceğim onu. En yorgun anlarımızda ne ben, ne bebeğim uyku uyuyabildik. Avukat bir arkadaşımdan gerekli bilgileri aldık. Yeni adli yıla kalacak sanırım salgın yüzünden ama olsun. O güne kadar her gürültüde polisi arayacağız.


  • chatrefhill  (26.05.20 14:31:39) 
Kimse görmeyecek olsa bile buraya yazmalıyım: 4 ay önce taşındı allahın belası! Hayat güzelmiş arkadaşlar..


  • chatrefhill  (24.07.21 01:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.