[]

kira geliri

turkiye'de insanlar kiralari elden mi aliyor yoksa banka transferi ile mi genelde? nedir sizce yuzdeler?
elden toplanan gelir icin vergi vermese, devlet nasil tespit ediyor? edince ceza mi veriliyor?



 
Ben şimdiye kadar oturduğum 2 evde de bankadan ödedim. Ev sahipleri köylü kurnazı değildi, okumuş düzgün tiplerdi.


  • mg3929  (26.04.20 00:19:12) 
banka üzerinden almak yasal zorunluluk aslında. ama bazen kiracı kaynaklı olarak bankaya yatıramıyorlar. yabancı oldukları için banka hesabı açmak istemiyorlar vey açamıyorlar.
elden alıyorum ve kuruşu kuruşuna gösterip vergisini o şekilde ödüyorum.
devlete biri şikayet ederse inceleme altına alabilirler. rastgele olarak da kontrol ediyor olabilirler.
her sene için belirli bir istisna oranı var. 2019 yılı gelirleri için 5400 lira istisna var. senelik 30000 lira gelirin varsa 5400 lirayı düşüyorsun. onun üzerinden vergi veriyorsun. usulsüzlük olursa 5400 lirayı düşme imkanın kalmıyor ve ceza ödüyorsun.
  • sutlu nescafe  (26.04.20 00:22:15) 
elden kira vermek enayiliktir, ev sahibi niyeti bozarsa bütün o zaten ödemiş olduğunuz kiraları faiziyle birlikte tekrar alır :)


  • koskoca kirpi  (26.04.20 00:33:09) 
Türkiye'nin iki küçük ilinde öğrenci olan iki kardeşim de kirayı elden veriyor. Ne kadar söylediysem de çocukları ikna edemedim, biz eşek gibi vergi verirken adam göz göre göre vergi kaçırıyor ve bizim salaklar da buna ön ayak oluyor.

Bu ay korona yüzünden mecbur bankadan gönderecekti parayı, adam diğer işlemler seç öyle yolla açıklamaya falan da bi şey yazmana gerek yok demiş mesela. Bariz farkında yediği bokun yani.
  • an engineer  (26.04.20 12:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.