[]

suçluluk hissi

kendimi bildim bileli hisettiğim, ama son yıllarda bu konuda farkındalığımın artmasıyla rahatsız olmaya başladığım ama bi türlü üzerimden atamadığım bi duygu var. boş oturmak yerine verimli bişey yapayım, çok lazım olmayan bişey yerine gerekli bişey yapayım, daha iyi olayım, daha fit gözükeyim, hep daha ve daha.

derdinizi seveyim diyebilirsiniz, evet temel ihtiyaçlarımla ilgili bi problem yaşamıyorum, basit ihtiyaçlarımı karşılıyorum. birkaç sene yurtdışında şantiyelerde çok sıkı çalıştım, trye döndüm ve doğal olarak korona sürecinde eve çıkamadım, istanbulda aile yanındayım. yaşım 27. çamaşır, yemek bile annemde. bunları kendim yapamıyor olmam rahatsız ediyor ve hatta belki de asıl suçluluk duygumun bi kısmının nedeni bu.

ben iyi hissettiren insanlara sahibim, hayatımda herşey yolunda. bi derdim de yok. hatta bu suçluluk duygusu benim kendimi sürekli fazla geliştirmeme yarıyor ama biraz fazla sanki.

kısaca aynı hisseden var mı? ne yapabiliriz? bu döngünden çıkmak için )

 
Biraz konforlu insan derdi gibi ;) çok şey yapma


  • olaylar olaylar  (25.04.20 23:49:36) 
kısaca aynı hisseden var mı?

mümkün olan her anımı artı değer katarak geçirmeye çalışıyorum. sürekli kitap okuyorum, müzik dinliyorum, gündemi takip ediyorum,ingilizce çalışıyorum.

bu döngüden çıkmayı düşünmüyorum :)
  • tabudeviren  (25.04.20 23:52:55) 
@olaylar olaylar
fazlası batıyor biliyorum ))

@tabudeviren
beni anladığına eminim, döngüyü seviyorum ama sen galiba ara ara gelen bi baskı hissetmiyorsun üzerinde. farkımız bu .d
  • megacracker  (25.04.20 23:58:01) 
  • lolita  (26.04.20 00:56:22) 
@j r r tolkien hayrani
@the cat in the hat

annem hiç gocunmuyor zaten prens gibi davranıyor ama bi evi falan süpüreyim yarın .D

@biseysorcaktim
aynı sorunları yaşamış biri olarak ben belki de gelecekte şimdiki sen olabilirim, en azından problemi dile getirip, neden kaynaklanabileceği üzerine teşhisi koydun .d

kibir olabilir bilemedim ama şu var: sabah kalınca üretken olmak için birkaç aktivite yapıyorum, aslında yapmak zorunda hissediyorum, yapmayınca huzursuz oluyorum ve kaçınılmaz son olarak yapınca rahatlıyorum. sanki ödev gibi. bunun eksiklik ve yoksunluk duygularıyla bağlantısı olması gayet olağan. kendimi belki kasıyor belki de benden iyilerle karşılaştırıyorum, ipin ucunu bi bırakamadım gitti : ) en sonunda biraz diziye eğlenceye vakit ayırabiliyorum.
dediklerinden hareketle şu an aklıma bi arkadaşımın geçen söylediği bişey geldi. dediğine göre kendime çok fazla yatırım yapıp, başkalarının ihtiyaçlarını görmezden geliyormuşum. bu eski sevgilimle de olmuştu. umarım ileride olmaz :) başkalarına yardım etmeye çalışacağım.

@lolita
faydalı bi yazı oldu, teşekkür ettim : )
  • megacracker  (26.04.20 01:09:10 ~ 01:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.