[]

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi hakkında bir kaç sorum var.

hiç beklemezken keyfi başvurdum ama kabul edilmiş [ziraat 5000 tl]

1- ilk 6 ay ödemesiz sonra 30 ayda ödeme istiyor. ben 3 ay sonra başlayıp 12 ayda ödemek bitirmek istiyorum. böyle bir şey mümkün mü?

2- form doldururken salladım bilgileri. hane halkı gelirini falan düşük gösterdim ama kabul edilmiş yine. krediyi hesaba alırsam yani kabul etmiş olursam ilerde bi sıkıntı olmaz değil mi?

3- hayatımda kredi çekmediğimden bilmiyordum biraz araştırdım da ziraat 5600 geri ödeme alacak ama diğer bankalardan 5000 kredi 12 ay vadeli sorgulatınca 5300 civarı geri ödeme isteyen de var. acaba onlara başvursam kabul alabilir miyim?

not : burslu öğrenciyim [tübitak] aylık 2000'den fazla burs yatıyor, bu şartlarda diğer bankalardan da kredi onayı gelir mi?

not 2 : kredi falan alakam yoktu da köşede birikmişle ve şu 5k ile zaten kafamda uzun zamandır olan sağlam bir pc alma fikri canlandı tekrar. ne dersiniz?

 
1- bende geliri yüksek göstermeme rağmen 5bin geldi.
erken ödeme ekranı çıkıyor istersen ödeyebilirsin anlamına geliyor diye tahmin ediyorum.

2-para hemen yattı nasıl bir sıkıntı olacak.

3- bir miktarda komisyon kesiyor 5700 civarına denk geliyor.
diğer bankalarda o kadar düşük olduğunu sanmıyorum.

bende ne yapacağımı bilmiyorum her şey pahalı
  • kararsızataletfilozofu  (25.04.20 22:23:58) 
2- birisi onayladığı sözleşmede yalan beyanla ilgili bir madde olduğundan bahsetmişti sözlükte. Tazminat vs cezası varmış sanırım. Bilen biri varsa yazarsa süper olur.


  • Esinsin  (25.04.20 22:25:43) 
store.donanimhaber.com



Şöyle bir şey buldum donanımhaberde
  • Esinsin  (25.04.20 22:42:12) 
@esinsin, tazminat ne kadar olacak ki? en fazla 5000'i hemen ver. ya da 5100 olarak geri isterler, doğru mu?


  • avatar is back  (25.04.20 22:44:40) 
1. Evet. Kredi onay ekranında kredi başlangıç tarihi ve taksit sayısını seçmen yeter.
2. Krediyi ödediğin takdirde hiç sorun olmaz.
3. Serbest piyasa. Her bankanın faizi farklı olabilir. Ancak faizi düşük olan ürün kullandırma mecburiyeti koyar sözleşmeye, almadığı faizi kart aidatıyla geri alır.
Not1. Gelebilir. Şöyleki daha önce herhangi bir kredi ürünü kullandıysan (kredi kartı, kredili mevduat hesabı, kredi,vb) KLB skorun oluşur. Düzenli ödediysen yükselir. 10bin liraya kadar artık hiçbir banka çok sorgulamıyor. KKB yüksekse ok. Senin eğitimde iyi. Başı ağrımaz bankanın. Krediyi batırsan batık krediyi şirkete satar o tutarla banka batmaz.
Not2: aslında bu dönemde bu tarz ithal ürünlere, çok acil değilse ve para kazandırmayacaksa para yatırmak, gelişmiş ülkeler için hiç mantıklı değil. Bizim gibi gelişmekte olan enflasyonist ekonomili ülkelerde ise aldığın yanına kar kalır, hatta satarken kar edersin. Para değerimi korumasının yanında kar edersin çünkü alım gücü her gün düşüyor ve insanlar ikinci ele rağbet ediyor (bkz otomobil) bu yüzden doğru planlamayla alınabilir.
  • cliquot  (25.04.20 22:54:04) 
@avatar is back hiç bilemedim ki ucu açık yazmışlar. Ondan ziyade davalık bi durum olup da yalan beyandan işlem filan yapmaları daha korkutucu bence. Yine de devletle işim olmaz memuriyet filan gibi dersen risk alabilirsin ama ben korkuyorum bu tarz şeylerden.


  • Esinsin  (25.04.20 23:00:47) 
@hem şişko hem deli farklı tutarlarda kredi onaylanabilir ya da red edilebilir. Bankaların kredi tahsisinde baktıkları birinci şey KKB puanı. findeks’ten 10 küsür liraya öğreniyorsun. Sonra senin beyanına bakıyorlar. Gelir, gelir düzenli mi? Evli mi? Giderler? Kira? Bakmakla sorumlu olduğu kişiler? Vs. Vs. Ancak KKB iyiyse ve gelir yeterliyse sorgulamazlar. Konut kredisinin onayı 2 dkda çıktı mesela tek bir açıklama yapmadım. Ama ben bankacıyken müşteriyi tanımak anlamak için 20 dk çay ısmarlayıp sohbet etmişliğim vardır. Parayı neden istiyor? Geliri düzenli mi? Vs vs

Bankanın, hatta şubenin politikasına göre değişebilir. Bir hafta şubeye kredi hedefi gelir, gözü kapalı verirler. Diğer hafta bireysel emeklilik hedefi gelir krediyi sallamazlar. Gibi gibi. Ya da banka derki bu ara çok kredi verdik, artık ticari ve konut kredilerine ağırlık vericez. Bireysel askıya alıyorum der.

Ancak 10bin lira para değil gerçekten. yeni düzen dijital bankacılık. Düzenli ödüyorsa ver gitsin.
  • cliquot  (25.04.20 23:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.