[]

al capone vs don corleone vs soprano

al capone sadece dokunulmuzlar filminden biliyorum.orda sürekli adamlarıyla dolaşırdı.mahkeme salonunda bile onlarca adamı vardı
soprano öyle değil.parası da yok o kadar. corleone da pek sayılmaz.
diğer gruplarla arası iyi olsa bile insan korunmak istemezmi.bunu anlamıyorum sadece.
haraç kestiği birinin çocuğu gelip vuramazmı.parmağını kesiyor soprano haraç almak için.onun oğlu öldüremezmi sopranoyu göze alıp.bence yapar ben yapardım kaybetcek bişeyim olmasa.sonra hapiste şişlenirdim ama intikam farklı bişi :D

 
Al capone gercekten yaşamış ve yılda 1500 kişinin öldürüldüğü gangster savaşlarının baş aktörü. Diğerleri hayali karakterler sonuçta.


  • deer hunter  (25.04.20 18:29:46) 
Kurgusal karakterler içerisinde en karizmatik ve reddedilemez tekliflerle iş bitiren kesinlikle Corleone benim için. Üstüne tanımam.

Gerçek suçlular için de Al Capone’i mesela Pablo Escobar ile kıyaslamak daha doğru olur tabi ki. Yalnız Vito Corleone da Al Capone’den esinlenilerek yaratıldığı için birbirileriyle tamamen alakasız karakter ve kişiler değil.
  • siyah giyen adam  (25.04.20 19:50:26) 
Vito corleone gibi mütevazı ve asil bir kurgu karakterin al capone gibi vahşi ve gösteriş budalası bir gangster den esinlendigini söylemek nasıl bir şey.


  • deer hunter  (25.04.20 20:04:15) 
al capone ve corleone benzetmesi bence de talihsiz olmuş.
ben de corleone diyorum.

aralarında en asili ve "kalitelisi" corleone tabii ki.
bunda hem öyle bir karakter yaratılmış olmasının, hem de döneminin etkisi var bence.

corleone daha organize, daha asil ve daha hiyerarşik bir düzenin ve sistemin içinde, bağlı olduğu bazı kurallar, saygı duyduğu şeyler var, daha köklü ve kendinden sonra gelenlere bıraktığı bir şey var.
ama zaten biraz bilerek öyle yaratılmış bir karakter/aile olduğuna inanıyorum.
bu açıdan düşünürsek, al capone daha "gangster".
yani biri baba, diğeri daha serseri gibi sanki.

soprano'nun bence bu ikisiyle pek alakası yok.
eski dönemlerin en saçma sapan adama bile kattığı bir kalite var.
soprano bunların yanında döneminden dolayı biraz bayağı kalıyor bence.
  • blatta hiberna  (25.04.20 20:28:09 ~ 20:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.