[]

Mutfak banyo tadilatı

Yakın zamanda yaptıran var mı?
İkisi de yaklaşık 10 m2 ve orta sınıf malzemelerle yapılırsa yaklaşık ne tutar?
Tüm fayanslar,dolaplar, duşakabin,armatürler vs değişecek.
Teşekkürler.

 
yakın zamanda gööme rezervuarlı klozetin yerini değiştirmek için ustayla anlaştım. gömme rezervuar 30 cm sağa gelecekti sadece. 4 günlük iş 20 günde 2 usta değiştirerek 1800 liraya mal oldu. malzemeleri vs içinde. ilk usta klozeti ve rezervuarı kırdığı için 1000 lira bana kaçtı. sonrasında hafriyat sorunu yaşadım. öylece bıraktılar. klozeti olması gerekenden 10 cm yukarı yapmış, duvar yamuk. klozet yüksekliği hariç her şey düzelttirdim. 190 boy var bende bana uygun ama kısa boylu misafir ya da bir çocuk gelirse yandı.

bu yüzden;
* mümkünse bir ustayla anlaş. o her ustayı organize etsin. süre kısıtı koy.
* çalışma saatleri konusunda sınırları belirle. senden habersiz yaptığı iş yüzünden tüm komşular ayaklanmasın.
* hafriyatı götürmek dahil olsun. (belediyeler de hizmet veriyor. onu araştır. dağa bayıra bırakmasınlar)
* işi başında hedeflenen maliyet için anlaşılan bedelin dörtte birinden fazlasını verme. yapılan her harcamanın not edilmesini talep et. ara arada notları iste. son gün yazıp elinde 10 adet tuğlaya 2000 lira istemesin.
* malzemeleri sen temin et. bauhaus, koçtaş gibi büyük yapımarketler cankurtarandır. fiyatlar uygundur. yerli yapı malzeme firmaları da yardımcı olur. ustayla beraber seçin.

Fayanslar 2bin
mutfak tezgahı 3bin
mutfak dolabı 3bin
bataryalar 500
banyo dolabı 500
duşakabin bin
klozet bin
işçilik ve diğer malzemeler 2bin
tahminim işçilik ve malzemelerle birlikte 13bin lira civarında olacağı.
Ha fayansları orta kalite al, mutfak tezgahını mermer ya da çimstone yerine mermerit yaptır. bataryalar orta kalite olsun. duşakabin cam olmasın. maliyeti düşürürsün illaki. hazır evdeyken internetten malzeme maliyetleri araştırma yapılabilir.

EDİT: işin başında biri beklese iyi olur. anında müdahale etmek gereken konular çok çıkacak. eski evimizin banyosuna priz ve aydınlatma yapmamışlardı. usta olacak güya bunlar ama görmüyorlar. başında durmadığımız için görmedim. fayans döşendiği için geri dönüş yoktu. fayans üzerinden kablo kanalıyla ışık getirdim banyoya.
  • cliquot  (25.04.20 18:15:25 ~ 18:17:36) 
Hocam bu detaylı cevap için çok teşekkürler öncelikle. Gayet sağlam bir çerçeve oluştu kafamda.
Yalnız iki konu aklıma takıldı,
1. Mutfak dolapları için 3 bin,
2. işçilik için 2 bin az geldi bu fiyatlara bulabilir miyiz ustaları?
  • imnotsureabout  (26.04.20 02:35:51) 
En son yaptırdığım işe bakarak söyledim düşük oldu. Üzerine eklemekte fayda var. Birde unuttuğum, na eskiyse ki inşaatların kalitesizliğinden 10 yıl bile eski olabilir, mutfak banyo kırıldığında tesisatta sorun olabilir, ekstralara hazırlıklı olmalı. Birde mutfak boyanması da var. İşi kış tutup 20bine bağlayıp yazı ummakta fayda olabilir.
Zor bir iş. Allah yardımcınız olsun.

  • cliquot  (26.04.20 23:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.