[]

Neden Çinden Kredi almıyoruz?

Herkesten para alıyorlar, katarlılardan bile. Neden imfyi beklemek yerine çin ile kredi anlaşması yapılmıyor bu ekonomik kriz ortamında?




 
3 Çeşit kredi var. Hangi türünü sorduğunu anlamadığım için üçünü de anlatayım, sen seç.

1. Setbest piyasa ortamında oluşan faiz ve vadelerde alınan kredi. Bu kredi zaten her an her ülke ve şirketlerinin her ülke ve şirketlerine serbest piyasa şartlarında oluşan faizlerde ve vadelerde her an aldığı verdiği kredidir. Olağanüstü durumlar dışında kesintisiz devam eden bir uygulamadır ki sorduğunun bu olduğunu sanmıyorum.

2. Serbest piyasa şartlarında kredi almanın güçleştiği durumlarda ülkenin zaafından istifade etmek isteyen ülkeye el altından birşeylerin satılması veya peşkeş çekilmesi karşılığı kredi imiş gibi temin edilen para ki bu aslında kredi değil satıştır.
Sorduğun bu mu?

3. İMF kredisi. İMF bir banka gibi çalışır. Kredi istediğin zaman heyet yollar. Sorar. Bu krediyi nerelerde kullanacaksın, belgeleriyle göster der. Ekonomiyi düzeltmeye harcayacaksan verir. Seçim yatırımı benzeri dönüşümsüz harcayacaksan vermez. Nasıl ödeyeceksin, belgeleriyle anlat der. Bor madeninden uçan araba yakıtı yapacağım dersen vermez, Hayvancılığımı geliştireceğim, ihracata yöneleceğim dersen verir. Ayrıca piyasa şartlarının altında kredi veren devlet bankası varsa vermez. Özel bankaları fırçalamaya kalkarsan Dur der. Yani elini kolunu bağlar. Sevilmez.
  • Mirket  (25.04.20 15:26:01) 
Çin'den zaten aldı hükümet kredi. www.bloomberg.com


  • maxim gorki  (25.04.20 15:31:33) 
Çin'den kredi almadığımız nereden çıktı? Hatta Çin merkezli Asya Altyapı Yatırım Bankası'nin kurucu üyelerinden biriyiz. Yatırım kredileri ile IMF çok farklı şeyler. Kaldı ki bugün Türkiye'nin IMF'nin vereceği bir kaç milyona ihtiyacı yok.


  • acebi  (25.04.20 17:26:53) 
Çin'in verdiği paranın faizi yüksek ve ödenmeyeceğini bile bile para veriyor şeklinde yazılar vardı.
Bir şeylerden taviz vermeden alamıyorsunuz yani.

  • neymis  (26.04.20 10:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.