[]

Evlen baskısının sebebi nedir?

Birinin evlenmesinin başkasına faydası ne?




 
Söyleyen anne baba değilse boş muhabbet işte.


  • ruhen hastayim ben  (25.04.20 01:45:24) 
Ana baba olsa faydası ne


  • insomniac  (25.04.20 01:46:54) 
Gözlemlediğim kadarıyla anne ve babalar evliliğin olumlu bir yanı olduğunu iddia etmekte ve çocuklarının da bu sözde güzel kurumdan faydalanmalarını, çoluğa çocuğa karışıp artık yerini bilmesini istemekteler.

Bir nevi çocuğu okutmak gibi düşün. Çocuk evlenince oh be bunu da hallettik diye rahatlıyorlar.
  • ruhen hastayim ben  (25.04.20 01:48:54 ~ 01:49:28) 
imrenecekleri hayata sahip insan sayısı -1


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.04.20 01:50:11) 
Hayır bir de evlendin anlaşamadın diyelim. Bir sürü masrafın parasını mı vereceksin, o durumda sıkıntı yaşayınca destek mi olacaksın.. koskoca bir hayır


  • insomniac  (25.04.20 01:52:18) 
sanırım amaç bireyi bi an önce düzenli hayata adapte etme baskısı. bu doğrudur demiyorum, tartışma götürür bence :) ama eski kuşaklar bu zihniyette sanırım.


  • superfluid  (25.04.20 01:59:34) 
Anadolu insanı mantığı.


  • bahoho  (25.04.20 02:01:51) 
Mesela ben 27 yaşındaki erkek kardeşimin evlenmesini istiyorum. Neden? Çünkü bekar bir insanla evli bir insanın yaşam tarzı bir yaştan sonra çok farklılaşıyor. Kimse üstüne alınmasın, siz böyle değilsinizdir, çevremdeki insanlardan yola çıkarak kişisel gözlemlerimi söylüyorum. Bekar olmak beraberinde çok fazla "özgürlüğü" getiriyor, bu özgürlük başta bireye müthiş bir mutluluk verirken bir süre sonra "mutsuzluğa" sebep oluyor. Evli olmak yüklediği sorumluluk sebebiyle mal-mülk edinme ve tasarruf konularında bireye motivasyon veriyor. Toplum sana farklı davranıyor ve daha çok güveniyor. Kaybedecek bir şeyin olduğu algısı oluşuyor toplumda ve bu yüzden topluma zarar verebilme ihtimalin herkesin gözünde çok azalıyor. Gece gece benim aklıma gelenler bunlar. Evlen baskısı bundan olabilir.


  • işimdeyim gücümdeyim  (25.04.20 02:18:25) 
yalnız olmanın insanı delirteceğine ilişkin bir kanı var. (bence çok saçma) bu yüzden insanlar evlen de yalnız kalma delirceksen de karınla/kocanla delir bize musallat olma gibi davranıyor heralde.


  • fosforlu cevriye  (25.04.20 02:56:23) 
+1 isimdeyim gucundeyim.
Bekarım kamuda çalışıyorum evlenenlerin farklı bir ortamı var hepsi muhafazakar geçinir ama ramazanda 1 kap yemek getirmez neden? bekarım çünkü. Yemeğe davet de edilmem evliler arasında böyle bir şey olmuyor. Hadi onu geç kendi kafalarında bir şey yapsan göze batar kendileri her boku yer ama normal görürler eşlerini aldatmak da dahildir buna. Bir sürü saçma sapan şey işte ha ama bu söylediğim şeyler tamamen çevreden gelen. Bunlari ben takmıyorum ama ben evlen diye tavsiyeyi yalnızlıktan kurtulman için verebilirim. Bir yaştan sonra çevremde kimse kalmayacak hale geldi maalesef. Dediğim gibi ortamları bile ayrılıyor onu geç tatile gitsen tek kalacaksın yemeğe çıksan tek. Tek sorunum bu benim.

  • Topalordek  (25.04.20 02:58:25) 
Evlenmeden beraber yaşıyorsanız hem kız tarafı hem erkek tarafının "elalem ne der" baskısı. Çünkü toplumun ahlak ve ahlaksızlık algısı bozuk.


  • nabrukk  (25.04.20 03:09:17) 
Çünkü özellikle bizim toplumda bireyden beklenenler, topluma tam olarak girebilmek, birey olduğunun onaylanması için yapman gereken şeyler var. Evlilik, esasında bireyi ilgilendiren bir şey olsa da, her konu hakkında söz hakkı sahibi olduğunu düşünen toplumumuz bu tercihinize saygı bile göstermiyor. Okulunu bitir, askere git, gel, iş bul, yuva kur, çocuk yetiştir ve bu döngüyü sürdür. Hepsi bu.

30'a geldim, "Sevgilin yok mu senin?", "Sana birini bulalım da evlen.", "Mutsuzsun çünkü evli değilsin.", "Türkiye'yi gezeceğim diyorsun ama evlen, karınla gezersin." vs vs yorumlarından ve içi boş tespitlerden bıktım. Herkesin evlenmek zorunda olmadığını, bekar olarak da hayat sürülebileceğini ya da hayatı bir başkasıyla 7/24 paylaşmanın beni korkuttuğunu söylesem de çaresi yok, anlamıyorlar. Bana evlen diye baskı yapanların evliliklerine bakıyorum ve çok da mutlu olmadıklarını görüyorum. Sağa sola evlen diye baskı yaparak bir şekilde bu mutsuzluk dünyasına bir çift daha katma derdinler sanki.
  • m e b  (25.04.20 04:24:27) 
cocuk yapmazsan yaslaninca sana kim bakacak mantigi var


  • hot potato  (25.04.20 07:46:11) 
Yukarıdaki tüm cevapların özeti: İnsanlar normal olmayanı sevmez, normalin dışına çıkandan korkarlar. Norm evlenmek olduğu için de herkesten bunu beklerler.


  • kobuzchu kiz  (25.04.20 07:48:04) 
Evlenmeyenleri toplumsal açıdan tehlike olarak görüyorlar. Hele bir de biraz rahat bir yaşam tarzı da varsa ufak bir kıskançlık eşliğinde tehlike olarak görüyorlar. Bence.


  • Esinsin  (25.04.20 13:29:12) 
insanlar evlenmiyorsa bunda bir tuhaflık var diye düşünüyorlar. ya ayakları yere basmayan biri oluyor, dikiş tutturamamış, ya beklentileri çok yüksek, hayalperest, düzen kuramayan. sağlam pabuç değil ki evlenemedi düşüncesi var.


  • anais  (25.04.20 14:39:12) 
Evlenme baskısı değil evlenme sakın baskısı içindeyim :D , ayrıca evlen baskısı abime uygulanıyor ve sebebi yerini bil artık al hayatını naparsan yap kafası var çoğunlukla biz ölcez gitcez bu cocugun bi ailesii olsun arkasında duranı olsun mantalitesi var. Farklı bi faydası yok vicdan işi ..


  • madurumdamadurum  (28.04.20 19:09:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.