[]

Bir borsa/banka sorusu da benden (ücret)

Teb ve Garantide hesabım var. Garantide sabit binde 1,85 komisyon diyor.

Fakat Teb'de buna ek "veri paketi" gibi bilgi alındığında keseceği aylık ücretten bahsediyor. Ben bir hisse almak için o paketi alıp bilgiyi görmek zorunda mıyım? Anlık piyasa bilgisi paketi falan diyor.
www.teb.com.tr

Tradingview'den takip edip alacağım diyelim.

teşekkürler

 
hisse senedi almak için veri paketi görmek zorunda değilsin.
veri paketi hissenin derinliğini ve kademeleri görmek için ve anlık fiyatı görmek için alınır.
borsa istanbul kademeleri, derinliği ve anlık fiyatı para ile kurumlara satar, kurumlar da sana satar. tradingviewde gördüğün fiyat 15 dakika gecikmelidir. tradingviewde de borsa istanbul verilerini anlık görmek istersen para vermek durumundasın.

bu arada son dönemde borsa ile ilgili çok amatör sorusu görüyorum. bu hayra alamet değil.
  • dafuq  (25.04.20 00:14:23 ~ 00:15:48) 
banka yerine aracı kurum tavsiye ederim. sanko veya osmanlı yatırım bunların sabit ücretleri yok. bankalarda üc ayda bir hesap işletim ücreti gibi bir kesinti oluyor.


  • nuisance  (25.04.20 00:16:43) 
Karantinada evde can sıkıntısından ötürü borsada islem yapmaya karar verdiyseniz sizin icin pahali bir vakit gecirme araci olacaktir.

Bununla birlikte araci kurumda daha dusuk komisyon bulabilirsiniz ancak al sat ile ugrasmayacaksaniz orta uzun donemli bir yatirim dusunuyorsanizda banka arayuzleri isinizi gorur
  • yokky  (25.04.20 14:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.