[]

Kariyernet vs linkedin

Hangisi daha efektif sizce?




 
kariyer net tamamen şaka gibi bir site, tabiki de linkedin.


  • nahtoderfahrung  (24.04.20 23:23:36) 
yaptığın mesleğe ve çalıştığın sektöre göre değişir.


  • mamadu niang  (25.04.20 00:30:53) 
ikisini beraber kullanıyorum ben. kariyer şaka gibi denmiş ama, aynı ilana hem linkedinden hem kariyerden başvurup linkedinden red, kariyerden mülakata davet aldığım oldu. burası Türkiye her kanaldan şansını denemen lazım.


  • zikardo  (25.04.20 02:07:18) 
kariyer'den iş bulunur, linkedin'den iş teklifi alınır. sektöre ve mesleğe göre değişmekle birlikte faal bir şekilde linkedin'den çalışan arayan her şirketin kariyer'de ilanı vardır denebilir. kariyer'in tek dezavantajı çok fazla insanla bir arada başvuru yapmak. ama araçları sayesinde artık direkt hedefe yönelik insan bulmak daha kolay; o yüzden işini bilen bir işe alımcının range'indeysen kariyer'de gözden kaçman düşük ihtimal.
linkedin'in premium'unda çılgın bir filtreleme sistemi var, o ayrı. ama senede 15bin verdiğin kariyer kurumsal hesap nerede, 60-80(hatta yerine göre 100bin) verdiğin linkedin recruiter hesapları nerede...

  • Bruce  (25.04.20 03:34:02) 
uzmanlığınız var mı bilmiyorum. olsun ya da olmasın. İŞKUR'un bölge istihdam ofisleri olur. Bu ofisler firmaları dolaşır, eleman ihtiyaçlarını tespit eder. İŞKUR veritabanında iş arayan kişilere bu işleri yönlendirir. Gayet iyi çalışıyorlar. Tavsiyem işkur internet sitesinden özgeçmiş hazırladıktan sonra bölge ofislerinde yakın olanı ziyaret etmeniz.

Kariyer.net, Linkedin, hiç işime yaramadı. Bugüne kadar işlerimi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü (bedava) çalışarak edindiğin bağlantılarıma borçluyum. Gönüllülük iyidir tavsiye ediyorum.
  • cliquot  (25.04.20 11:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.