[]

Hiv icin asi ilac vs.

Malum Covid-19 icin asi calismalari devam ediyor. En erken 1 sene icinde bulunacak diyorlar. Ebola icinde birseyler bulundu insanlar o defteri kapatti gibi. Hiv icinde bildiginiz boyle bir calisma var mi? Uzun suredir bilinen bir virus ancak asisi bulunmadi.




 
aşısı yok ama etkili ilaçları, tedavi yöntemleri var. insanlar eskisi gibi aidsten ölmüyor.


  • jelly bear  (24.04.20 19:38:44) 
Hiv aşısı icat edilememesinin arkasında hiv'in doğasına dayanan bir durum var. Hiv'e özel bir durum.


  • nabrukk  (24.04.20 19:44:04) 
dünyada 2 kişi hiv+ den hiv- e döndü.


  • sonsuz  (24.04.20 19:51:03) 
Hiv virüsünün diğer virüslerden farkı, kendisini girdiği sistemin dna’sına kopyalayabilmesidir, yani hastanın genetiğini değiştiriyor, yani virüs senin dna’nın bir parçası haline geliyor, haliyle virüsü dna’dan silebilecek bir teknoloji yok, o nedenle bir tedavisi yok. Retrovirüs ailesi olarak geçiyor bu virüs ailesi.


  • angelus  (24.04.20 20:40:31) 
Hiv aşısı yok ama oldukça etkin tedavileri var. Öyle eskisi gibi kesin öldüren bi hastalık değil hatta bulaştırıcılığı falan büyük oranda (%100'e yakın deniyor) kontrol altına alınabiliyor.


  • nundu  (24.04.20 20:54:59) 
Prep isimli ilaçlar var, riskli ilişki öncesi bir süre alınması gerekiyor.


  • kaset  (24.04.20 21:03:47) 
Şöyle bir şey okumuştum: Artık AIDS hastaları, şeker hastalarından daha rahat/konforlu bir yaşam sürdürüyorlar...


  • malheiros  (24.04.20 21:16:02) 
@malheiros

AIDS hastaları diyemeyiz çünkü AIDS (Kazanılmış İmmün Yetersizlik Sendromu), HIV + durumun artık son hali oluyor ve oraya gelmiş biri ağır komplikasyonlar yaşıyor. Her HIV+ AIDS olacak diye bir durum yok ve günümüzdeki tedavilerle oran çook düşük ya da çok ileriki yıllarda oluyor. O yüzden dediğin cümlenin doğusu HIV + bireyler. AIDS ve HIV + toplumda çok karıştırılan iki ifade olduğu için belirtmek istedim.
  • nundu  (24.04.20 21:45:28) 
Askerde bir çocuk vardı. Avusturya’dan getirttiği hapları kullanıyordu. Kullandığı sürece HIV- oluyordu. Normalde çürük alması gerekirken ailesi bilmediği için bir de ilaçtan ötürü HIV- çıktığı için askere gelmişti.


  • le jeune turc  (24.04.20 23:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.