[]

İşletim sistemi arıyorum?

Yazılımdan çok anlayan biri değilim o yüzden sorumu çok basit sormuş olacağım;

bir kaç kez usb flash belleğimin içine işletim sistemi yüklemeye çalıştım ubuntu gibi. fakat bunlar üzerinde kalıcı değişiklik nedense yapamıyordum. yani ayarları sıfırlanıyordu her başlattığımda.

istediğim özellikler şu:

-taktığım bilgisayarın boot'undan direk flash bellekteki işletim sistemini göstererek onu çalıştırabilmeliyim.

-taktığım bilgisayardaki harddiskleri görebilmeli

-flash diskteki işletim sisteminde yaptığım değişiklikler kalıcı olmalı
buna persistent deniyor sanırım ama neden usb bellekteki os'ler persistent olamıyor anlamadım.

-internet explorer, media player gibi basit işleri en azından kötü bir kullanıcının bile yapabileceği sadelikte olmalı; windows arayüzü gibi.

bu cahil insan önerilerinizi bekliyor.

 
  • tahtakafa  (24.04.20 17:36:07) 
Dediğin karşılığı değil ama ben portableapps.com kullanıyorum. USB belleğe programlar yüklüyorsun. Çoğu programda var.


  • mak  (24.04.20 19:52:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.