[]

Kedim doğum yaptı, yavrular memeyi bulamıyorlar

İki yavru var şimdilik. Arıyor ama bulamıyorlar. Ben de eldivenle yardım ediyorum ama olmuyor. Ne yapmalıyım




 
hiç bir şey :)
onlar kendileri bulur. kokuyla hareket ediyorlar. siz müdahele ettikçe kokunuz da oraya siner. kafaları karışır.
sadece anneyi iyi besleyin (mesela yavru mamasıyla). yavrularıyla ilgilenmek dışında bir işi olmasın. bir de yabancıları yaklaştırmayın. ilk yavrularıysa size de tıslayabilir. bu normaldir.
  • tururo  (24.04.20 04:36:25) 
İki yavru memeyi rahatlıkla bulabilir. Kalabalık olsalar birbirlerini itip kakıp işleri zorlaştırırlardı ama yine de hepsi emerdi.

iki yavru için tahminim, süt veren en az 4 meme vardır annede. bir süre kendi hallerine bırakın. çok gidip gelip rahatsız etmeyin. sadece annenin yavruların yanında olduğundan emin olun. genelde çıkıp gezmez hep yavrularla takılır zaten. annenin iyi beslendiğinden emin olun. anneye güvenin.o halleder her şeyi.
  • elestirman  (24.04.20 13:13:25) 
Üçüncü de geldi dün. Bir süre bulamadılar sonra buldular :)

Şu an son kedinin doğumundan 13-14 saat geçti. Kedilerin doğumu genelde 24 saat sürüyor diyotlar. Bizimkinin dogumunun bitip bitmediğini nasıl anlarım?
  • Fusha  (24.04.20 16:00:24) 
daha önce dediğim gibi bir şey yapmayın. anneye güvenin o halleder. doğum bittiğinde zaten uzanır ve dinlenir emzirir yavruları. ilk mesajınızı dün gece atmışsınız. 3. yavru da dün gece gelmiş. tamamdır artık devamı olmaz bugün.

yavuralar arasında bazen 20 dk bazen 2-3 saat olabilir. ama daha da olmaz. yani son yavrudan 5 saat sonra yavru gelmez.
  • elestirman  (24.04.20 18:23:30 ~ 18:24:34) 
Tamamdır hocam teşekkürler, üçüncü yavrudan sonra emzirmeye başladı ama benim ilk tecrübem olduğu için bilemedim. Harika bir tecrübeymis bu arada :)


  • Fusha  (24.04.20 20:44:40) 
Hocam yavrulara pek yaklaşmadigim için yeni fark ettim, bir tanesinin göbek bağı duruyor, 4-5 cm civarı.

Bir de arada bir yavruları yalnız bırakıyor iki metre uzakta yatıyor, bu kötüye işaret mi yoksa normal bir durum mu? Şu an uzakta mesela ve yavrular sakin, ciyaklama vs yok
  • Fusha  (24.04.20 20:55:53) 
elestirman'ın da dediği gibi siz suyunu, kumunu mamasını eksik etmeyin bir de kolay girip çıkabileceği, ayakaltı olmayan sakin bir köşeye rahat bir sepet hazırlayın yeter. sonuçta hem anne, hem de kedi. yavrularına nasıl bakacağını iyi bilir.
not: yavrulara çok dokunmayın ki kokunuz sinmesin. kokuyla hareket ettiği için kokunuz sinen yavruyu reddedebilir. bir de yavrulardan birinin yaşamayacağını düşünürse onu kaderine terkedebilir. buna dikkat etmeniz gerek.

  • tururo  (24.04.20 23:07:31) 
Ellemem gerektiğinde eldivenle elledim hocam. Kutu hazırladım, şu an onun içinde yavrular. Anne de hep onlarlaydi ama bu aralar bırakıp gidiyor yarım saat bir saat kadar.

Şimdilik tüm yavruları kabullendi. Hepsi de iyi durumda anladığım kadarıyla. Diğerlerine göre daha ufak, zayıf bir yavru yok :)
  • Fusha  (24.04.20 23:10:55) 
ahah ilahi :) cok tatlisiniz

fotograflarini atar misiniz bebek sevmiyorum ne zamandir
  • yoggi  (24.04.20 23:54:36) 
@yoggi buyurun :)

Teşekkürler herkese tekrar.

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]

[url=hizliresim.com][img]i.hizliresim.com [/img][/url]
  • Fusha  (25.04.20 11:55:42 ~ 11:57:12) 
yerimmm <3 nasıl tatlı şeyler onlar :)


  • pati  (25.04.20 12:04:14) 
oyyyy :) 1 hafta sonra tam isirmalik olurlar, allah bagislasin

linke tiklayacaklar icin not: ilk linkler kasiyor, sagdaki linklere tiklayin sadece yeter :)
  • yoggi  (25.04.20 13:48:44) 
Teşekkürler hocam:)


  • Fusha  (25.04.20 14:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.