[]

Teleskop önerisi

Herkese Merhaba,

Evden ve gittiğim yerlerden gözlem yapmak ve yeğenlerde bir heves oluşturmak için bir teleskop almak istiyorum.

Tamamen amamtör ama çocukları büyüleyebilecek bir şey olsun istiyorum.

Marka model olarak yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu eder.

Not: amatör kısmından bütçenin yüksek olmadığını çıkardığınızı düşünüyorum. Hatta google aratınca karşıma 380,00-TL'ye bushman 70-400 çıkıyor. İyi midir, değer mi? Yoksa "o paraya şunu al" der misiniz?

 
şehir içinde ışık kirliliğinden bir şey görmeniz imkansız gibi. bir astronomi uzmanı teleskop alacağınıza telefonunuza yıldız haritası programlarından birini kurun ve yıldızları öğrenmeye çalışın demişti bir röportajında


  • argent dawn  (24.04.20 00:47:38) 
Argent dawn çok doğru söylüyor. Önce gökyüzünü tanıman lazım çıplak gözle.
O paraya düzgün bir dürbün bile alamazsın.

  • Simrug  (24.04.20 00:50:25 ~ 00:52:22) 
uzmanından alın tavsiyeyi:

www.kozmikanafor.com
  • ryhmer  (24.04.20 01:29:19) 
yani yanlis anlamayin ama ciplak gözle gökyüzünü tanimaniza gerek yok.

bakacaginiz zaten majör seyler, ay, mars 3-5 yildiz.

baktikca ilerleyeceksiniz hevesiniz kirilmazsa.

dürbün bu arada cokca önerilen bir aygit.

fiyat evet dogru baya kaliteyi arttiriyor bu seviyelerde ama giris seviyesi ucuz ama nispeten fiyatina göre iyi aletler var.

su mesela 70€
fiyati yanlis vermisim, 110€
www.youtube.com
  • duygusuzromantik  (24.04.20 03:38:27 ~ 03:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.