[]

A101 klasik gitar

Merhabalar

Bir arkadaşım adına yazıyorum. Kendisi gitar öğrenmeye heveslendi ancak nota bile bilmiyor. Gitar bakınıyordu tam, A101'e gelen gitarı gördü. Ne dersiniz alınır mı bu gitar? Yeni başlayan biri için ideal mi? Ya da gitar alacaksa nelere dikkat etmeli? (git:bilginedir.com)


 
yamaha c30dan ucuz gitar alınmaz bi işe yaramaz.

ikinci el yamaha c30- c40 veya cort baksın.
  • hem şişko hem deli  (23.04.20 23:51:21) 
şu an ortalama klasik gitar teli 45 lira, öyle söyleyeyim.

Yeni başlayacak kişi için çok pahalıya gidilmeyebilir ama çaldığında "doğru ses" çıkardığını anlayabileceği kalitede bir gitar alması da iyi olur.

İkinci el +1

en az 400-500 lira ayırmasını tavsiye ederim.
  • nhk ni youkosu  (23.04.20 23:56:19) 
Hocam bir haftadır klasik gitar arayışındayım ve şunu söyleyeyim, sıfırı 300 400 liradan ucuz hiçbir gitarı almasın. 200-300'e yine güzel bir markanın ortalama bir modelini bulabilir letgo'da. Bu gitarların telleri dandiktir, parmaklarını haşat eder, tellere basamadığı için yeteneksiz sanar kendini.


  • ryhmer  (24.04.20 01:10:32) 
Ya şurası ne kadar karamsar, insanın şevkini kuran insanlarla dolu. Yamaha c30 dan ucuzu işe yaramazmış. Niye yaramasın? Bunu alan adam konser vericem demiyor ki.

Gitarı görmediğim için bir şey diyemem ama bütçe varsa 300-400 liraya çıkabilir. Ya da ikinci el bakabilir 200 liraya. Ne kadar kötü de olsa yeni başlayan biri kullanabilir.
  • black mamba  (24.04.20 04:28:38) 
konu sadece karamsarlık heves kırmak ya da malzemesi değil, a101 deki klasik gitarın işçiliği sapı perdeleri gerçekten kötü, sana ne çıkacağı belli olmaz, hani kötü enstruman insanı öğrenmekten soğutur derler ya o tarz bir gitar


  • freebird5406_2  (24.04.20 06:59:53 ~ 09:21:02) 
ulan bana laf söylüyorsunuz ama hanginiz benim kadar bu işlerle iç içe oldu?

ömrüm gitar satmakla geçti benim, sadece 3 sene müzik aletleri satışı , 2 sene profesyonel konser ses ışık sistemleri ve enstruman, ekipman kiralamayla geçti.

elimden binlerce enstruman geçti.

biz de biliyorduk böyle 15 dolara toptancının sattığı aletleri 200 300 den itelemeyi kaldı ki ortağım da müzik öğretmeniydi, yıllarca gitar eğitmenliği yaptı.

olmaz arkadaşım, ne entonasyonu tam olur, ne doğru ses verir, telleri zaten öküz gibi havadadır.

karamsar diyorsun da c30 denilen gitar kaç para, ikinci eli 200 300 e gelecek, cort desen öyle.

biliyorsanız tamam da, bilmeyip sallıyorsunuz.
  • hem şişko hem deli  (24.04.20 11:38:54) 
Ben de yeni baslayacaksan eli yuzu duzgun bir sey al diyenlerdenim. Uyduruk bir swy alirsan gercekten olmuyor, sogursun ve ogrenemezsin.

Sesi de gayet ayirt edersin arkadas, siradan bir insan gayet ayirt eder uyduruk a101 gitarinin sesiyle eli yuzu duzgun bir aletin sesini. Adami sogutur, ogrenemzsin birakirsin.
Cok kisinin basina geliyor. Bilen arkadaslae bazi aletler onermisler, onlardan al derim. Uyurduruk alet alma. Gitara benzesin aldigin sey.
  • stavro  (24.04.20 13:26:34) 
Bu gitar uyduruk bile değil, tek kelimeyle ÇÖP.


  • wrench  (24.04.20 16:04:41) 
limon kasa deniyor bunlara :) uzak dursun. olur, alsın diyenlere de bakmayın, anlamıyorum şu kafayı, doğru düzgün ses veremeyen, zınlayan entonasyonu bozuk gitarla nasıl öğrenebilir insan?

eğer arkadaşının gitar çalan bir tanıdığı varsa onunla gidip valencia yada muadili markalara baksın. yalnız tek başına gitmesin, bilmeden bu markalardan gitar almak rus ruleti oynamak gibi ama iyisine denk gelirse başlangıç seviyesinde uzun süre götürür.

bana kalsa ben de yamaha dan cordobadan aşağısına düşmesin derim ama gitar öğrenme eğrisi dik olan bir alet -öğrenme derken 3 akorla 500 şarkı çalmaktan bahsetmiyorum- sıkılıp bırakırsa yazık olmasın.
  • issiz karga  (24.04.20 16:36:42) 
bende de dandik bir klasik gitar var. yamaha'dan daha dandik. entonasyon sorunu falan yaşamıyorum. gayet de kullanıyorum. tabii ki iyi gitarlarla aynı değil ancak hiç işe yaramıyor demek başka daha kötü olur demek başka.


  • black mamba  (24.04.20 17:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.