[]

sokağa çıkma yasağı ve iklimsel olaylar

istanbul gibi büyük şehirlerde bu tür sokağa çıkma yasağının küresel ısınmanın önüne geçmek gibi faydası var mı? hava kirliliği kesin azalıyordur. nereden baksak %90 oranın daha az araç var dışarıda. var mı bununla ilgili bir yazı ya da fikir yürüten?




 
Pek çok makale yazı okudum bu konuda, şu an elimin önünde yok ve araştırmaya da üşeniyorum iş bilgisayarımın geçmişindeler diye, ama bir harita vardı şehirlerin kirlilik haritası tarzı, tüm dünyada tertemiz olmuş, çin'de hava kirliliği dörtte birine inmiş vs.

Küresel ısınma olarak da, tabii ki output azalmış onlarca yıl geriye gitmiş ama ısınma duruyor haliyle :) Onunla aktif olarak mücadele etmemiz gerekiyor artık kirliliği azaltmak yetecek bir yerde değiliz.
  • aguen  (23.04.20 20:09:09) 
Karbon emisyonu ikinci dünya savaşından beri ilk defa bu kadar azaldı. Yani evet, pozitif etkisi var. Ama her şey normale döndüğünde eskiye dönecek ve artarak devam edecek.
www.google.com
www.google.com
  • Bruce  (23.04.20 20:17:33) 
iklim değişikliğine sebep olan sera gazlarının çoğunun atmosferdeki ömrü 100 yıl civarı. yani bu yıl sokağa çıkmadık diye iklim değişikliği ortadan kalktı diye bir şey yok.

ayrıca şimdi sokağa çıkamamanın acısı, salgın bittiği anda herkesin kendini sokağa, geziye, tura atmasına sebep olacak. bkz: sokağa çıkma yasağının bitti pazartesi günü sabahı, hatta gece yarısı. yani şimdi ufak bir toparlanma olduysa bile bunun etkisini hissedemeyeceğiz bile ne yazık ki.
  • halanne  (23.04.20 20:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.