[]

linkedin sorusu

Şuan yüksek lisans yapıyorum, ihracat için müşteri bulma eğitimi alıyordum ama yalan oldu virüsten dolayı. Olaylar bitince bu alanda çalışacağım ama yapacak bir şey bulamadım evdeyken. Linkedin'e kayıt olsam, şimdiden çalışmak istediğim alanın satınalmacılarına ulaşmaya çalışıp eklesem olur mu? Mümkün mü böyle bir şey?

Tekstil alanında kumaş ve iplik ürünleriyle çalışan insanları ekleyeceğim yani irtibatta olmak için. Aklıma başka bir şey gelmiyor bu işle ilgili şuan yapabileceğim.

Ne tavsiye edersiniz,

 
Büyük bir firmada supply chainde calisiyorum, herhangi bir şeyin onayi bir suru farkli ulkede farkli insandan geciyor. Bir ara sim kart satan biri ekledi, sim kart tedarigi yapmak icin. Ne turkiyede calisiyorum ne de sim kartı hangi departman, hangi ulke yonetir bilmiyorum dedim, bir sorsaniz kime ulasabilirim bilgisini verseniz vs dedi. O saatten sonra cevap vermedim, çünkü bunu sorup sorusturmam bile benim için sıkıntı olur...
Kısacası su noktaya getirmediğiniz sürece herkesi ekleyebilirsiniz. Lojistik ya da asya'da elektronik parca icin beni ekliyorlar ne kadar ona karar veren kisi olmasam da normal bir durum ve elimden geldigince anlatmaya çalışıyorum firmanin buyuklugunden dolayı direkt ürün müdürü bulmalari gerektigini falan. Ama sirf o sirketten birine ulasmak icin gidip planlamaciyi ya da satisciyi eklerseniz bana göre yanlis.

Onun dışında linkedinde content arama yapabilirsiniz, bazi insanlar spot alım icin oraya yaziyor misal 100t peanut falan diyor, denk geliyorum arada.
  • logisticsmanager  (23.04.20 17:45:38 ~ 17:47:26) 
@logistics teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu.

Hangi ürünler için irtibat kuracağım konusu kaldı. Şöyle bir şey düşünüyorum.

Bulunduğum şehirdeki büyük fabrikaları arayıp durumumu anlatıp, hangi ürünleri ihraç ettiklerini sorup gtip kodlarını isteyip şimdiden bir ağ oluşturmak istediğimi söylesem nasıl karşılarlar? Virüs geçince bu firmalara başvururken de faydası olabilir dedim. Nasış bir strateji yürütmeliyim sizce?

Nickinizden yakın alanlarda olduğumuzu anlıyorum, uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisansı yapıyorum. Müşteri bulma işi de tam bana göre, bu işi yapacağım inşallah. Her türlü tavsiyenize açığım.
  • diffarentiationation  (23.04.20 18:05:39) 
Açıkçası kimsenin tanımadığı, üniversiteden yeni mezun birisini ciddiye alacağını sanmıyorum. Bu alanda bir süre çalıştım daha doğrusu memlekette üretilen bir ürünü bir süre yurtdışına pazarladım ve gördüğüm satın almacılar günde 1000 tane farklı adamdan teklif alıyorlar, sana vakit ayıracaklarını sanmıyorum.

Bence sen önce bir iş bulmaya ve networkunu geliştirmeye çalış. Bu da şuan zor. İhracat pazarlamasının temeli, fuarlardır, bu da bugün yok.
  • maxim gorki  (23.04.20 18:33:18) 
Rabia altunay'ın ücretsiz eğitimlerini, soru cevap etkinliklerini takip edin. Yanılmıyorsam yakın bir tarihte iş aramayla ilgili zoom üzerinden anlatım yapacak. Hazırladıkları linkedin el kitabı var online. Onun profillerinde bulamazsanız haber verin mail atayım size. çok faydalı olacaktır profilinizle ve diğer işlemlerinizle ilgili.

üşenmedim buldum sevgili genç arkadaşım;
LinkedIn’de İş Aramak: 24 Nisan Cuma 17.00

Bağlantı Linki: lnkd.in
  • Phoebe  (23.04.20 20:42:59 ~ 20:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.