[]

Sıfır bilgisayar açılmıyor

Asus Prime B450M-K anakarta Amd Ryzen 5 2600 işlemci, 8gb ram, gt 730 ekran kartı taktım.
650w power/ac 230 v power supply mevcut.
Herşeyi yerli yerine taktım fakat görselde gördüğünüz 8pin eatx12 v kabloyu takınca bilgisayara güç gitmiyor power tuşu çalışmıyor. Power supllyden 4 pinli bir kablo var onu buraya takınca da bu sefer fanlar cpu fanı vs herşey çalışıyor ama ekrana görüntü gitmiyor. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum şuan 5 gün evdeyim teknik servisede götüremiyorum. Bilgisyarı ekran kartı hariç vatan bilgisayardan online olarak satın aldım. Konu hakkında bilgisi olan var mı?


 
anlamam bu işlerden ama manuele göre oraya 8 pin eatx12 gitmeli diyor.

dlcdnets.asus.com

diğer durumda power tuşu çalıştığına göre power switch kablosunu da doğru takmışsın
  • glamdr1ng  (23.04.20 17:55:36 ~ 17:56:15) 
görüntü kablosunu anakarta değil ekran kartına taktın değil mi? aklıma bios güncellemesinden başka bişey gelmedi.


  • tabii lan manyak mısın  (23.04.20 17:56:59) 
Tüm kabloları doğru yere taktığıma eminim, görüntü kablosunu da ekran kartına taktım doğrudur.
Anakartın desteklediği bir işlemci soketi soketine modeli modeline... Peki varsayalım bios güncel değil anakarta 8pinden elektrik gitmemesi normal mi? Yani bios güncel değilse anakart elektrik almıyor mu?

  • CandleJack  (23.04.20 18:01:15) 
benim duyduğum elektrik alıyor ama görüntü vermiyor. senin ana kartın ryzen 2. ve 3. gen içinbios güncel geliyor diye biliyorum. 3 değilse bile 2dir. kaç yıl oldu. kutunun üzerinde de yazıyordur.


  • glamdr1ng  (23.04.20 18:04:24) 
kablolardan biri ekran kartına gider diğeri ise anakarta gider. ekran kartında güç girişi olmadığı için o kabloyu iptal et. anakarta giden kabloyu takıp diğer çözümlere odaklan. rami söküp takmayı deneyebilirsin


  • oldz  (23.04.20 18:08:03) 
8 pinli girişli yuvaya 4 pinli güç soketini takınca cpu fan, gpu fan ve kasanın fanları çalışıyor fakat ekrana görüntü gitmiyor bir adet ramim iki adet slotum var ramin yerini değiştirip denedim.
Anakartın üzerinde ( AM 4 socket for AMD Ryzen 2. Generation ) yazıyor.
Kablolardan biri anakarta gider dediğin 8 pinli kablo
Ekran kartına giden 4 pinli kablo o zaman dediğin gibi ekran kartımda güç girişi yok. 8 pinliyi anakarta taktığımda sadece anakartın üzerinde aksesuar olan şerit ledler yanıyor. Ama ne power tuşu çalışıyor ne de başka bir elektrik aksam.
  • CandleJack  (23.04.20 18:21:17) 
ekran kartına 8(6+2) pinli kablo gitmesi lazım. gt730 da güç girişi yokmuş gerçi. anakarta giden de 8li olmalı ama 4+4 şeklinde olabiliyormuş.

www.overclock.net
  • glamdr1ng  (23.04.20 18:27:36 ~ 18:29:02) 
Söylediğim 8 pinli kablo uçları 6+2 şeklinde


  • CandleJack  (23.04.20 18:30:37) 
kolay gelsin hocam,

bence öncelikle parçaları tek tek çıkararak çalıştırmayı dene.
önce ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden dene, olmadı ssd/hdd çıkarıp dene
hatta ram'i çıkar güç alıp almadığına bak.

birinde hata varsa bulman kolaylaşır.
  • ayin yazari  (23.04.20 18:32:24) 
6+2yse pcie kablosu zaten. yeni ekran kartları için o kablo. onu cpu güç yerine nasıl soktun :D pin girişleri farklı gibi :D o 4lü dediğin kabloyu cpu yeri için kullan o zaman. ekran kartın oturdu di mi pcie slotuna? görüntü gelmeme sebebine geçelim o zaman. birinden alabileceğin gpu ram var mı?


  • glamdr1ng  (23.04.20 18:33:52 ~ 18:34:42) 
Anakartın üzerinde bu 8 pin girişli yuva hariç başka yuva yok. Ve bu yuva tam işlemcinin yanında yani görselde attığım gibi. Benim elimde power supplyden gelen iki kablo var biri 8 pinli (6+2) biri de 4 pinli.
@glamdr1ng şimdi senin dediğin gibi 8 pin yuvalı yere 4 pinli kabloyu takalım. Ekran kartı yerine oturdu. Elimde zaten yedek bir de gt 420 kart var oda iyi bi karttır onu da denedim.

@respect 8 pin girişli yuva ya 8 pinli kabloyu takınca power tuşu çalışmıyor basıyorsun ses soluk yok. Power tuşunun kablosu anakarta doğru şekilde + sın - sine takıldı. Anakartta işlemci yanında ki bu yuvaya 4 pinli kabloyu takınca bütün fanlar çalışıyor makine sorunsuz ayarında fakat ekrana görüntü gelmiyor yani sinyal yok uyarısı geliyor. Monitörümde düne kadar eski bilgisayarım takılı kullanılıyordu.
  • CandleJack  (23.04.20 18:53:03) 
@respect
Bu 4 pinli kablonun gerisinde psudan gelen 4+4 kablo var. Biraz kanırttırmam gerekti yetişmediği için ama ucu ucuna 8 pin girişli yere taktım. Güç geldi fanlar yine çalıştı fakat monitore görüntü gelmedi. Yani sinyal yok yazıp güç korumaya geçti.
Ben malı kıymetli olan adamlardan değilde malını atmaya kıyamayan adamlardan olduğumdan elimde her türlü yedek parça var. Şimdi son olarak bu şekilde kasaya başka bir monitor bağlayıp deneyeceğim.
  • CandleJack  (23.04.20 19:19:33) 
Başka bir monitörde hem üzerinde ki ekran kartıyla hem de başka bir ekran kartıyla denedim fakat yine sinyal yok yazısı çıktı.
Pazartesi günü vatan bilgisayara götürüp yardımcı olmalarını isteyeceğim. Sorunun ne olduğunu çözebilirlerse buraya yazarım. Şimdi inzivaya çekilip eski makineyle 3 4 gün takılmaca.

  • CandleJack  (23.04.20 19:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.