[]

Acuvue Oasys vs. Biofinity

15 yıllık lens kullanıcısıyım ve bunun yaklaşık son 10 yılını acuvue oasys for astigmatism ile geçirdim. 10 yıldır geceleri uyurken bu lensleri hiç çıkarmadım desem yeridir. Kullanım süresini ise lensteki deformasyona göre gerek 15 gün gerek 1 ay gerek 2 ay olarak ayarladım. Bugüne kadar hiçbir şikayetim yoktu, sanki lensle doğmuşum da gözümün normal hali lens takılmış hali gibiydi.
Fakat son zamanlarda gözlerde biraz kuruluk yaşamaya başladım. Bir arkadaşım ise biofinity'yi önerdi. Geçirgenliğinin Oasys'e göre daha fazla olduğunu söyledi.
Daha önce bu 2 marka lensi de kullanıp bunları karşılaştırabilecek birileri var mı? Biofinity lensleri de gece çıkarmadan yatabiliyor muyuz ?


 
acuvue oasys kullaniyorum ben de 10-12 senedir. bir ara biofinity ve bausch and lomb kullanmayi denedim ikisi de gozumu rahatsiz etti, denemelik birer adet almistim iyi ki. acuvue disindakileri kullanamadim anlayacagin. bir de numaralar markadan markaya degisebiliyor diyor benim gittigim doktorlar, siparis vermeden bir doktora/gozlukcuye danismakta fayda var.

goz kurulugu oluyorsa goz damlasi (refresh, blink vs.. ) kullanabilirsin. ben de ilk 6-7 sene hep uyurken vs. taktim ama sonra enfeksiyon kapti gozum gece uyumayla alakasiz bir durumdan dolayi. o gunlerden beri aliskanlik oldu artik cikartiyorum. ah o hic cikartmadigim guzel gunler...
  • fakyoras  (23.04.20 17:00:00) 
açılan lens çöpe mi hakkaten karantinada 2 ay kullanırım diyordum

gece lens takacak kadar mı sevmiyorsun gözünü @op

biofinity çok daha iyi 2sini de kullandım gece takmadım hiçbir zaman
  • bir soru sorcam  (23.04.20 17:41:07) 
Gözünüz lensi reddetmeye başlamış. Değiştirseniz de faydası olmayabilir.


  • Unde bach canim  (23.04.20 18:07:26) 
gece çıkartmazsak ne olucak ki. ben de yıllardır çıkartmıyorum. en fazla uyurken gözümü kaşırsam düşebiliyor. sabah uyanınca da yatakta lens arıyorum üzüntüyle (bkz: umut sarıkaya)
ben de yıllardır air optix hydra kullanıyorum. biofinity ve purevison denedim. biofinity sıkıntı çıkarmadı ama purevision baya kötüydü. Birer çift denedim ikisini de

  • cassey  (23.04.20 18:09:20) 
iki lens de birbirine çok yakın bence.
biofinity uyurken çıkartmazsanız çok konforsuz, mutlaka çıkartmak gerekiyor. gerçi ben oasys’i de çıkartıyorum çok nadir uyumuşumdur. kullanım süresi olarak oasys’i max 20 gün kullanabiliyorken biofinity’i 45 güne kadar kullanıyorum. biofinity ince evet ama uzun süre lens kullanan birisi takıp çıkartırken zorlanmaz. oasys’de gözlerim daha fazla yorulup kuruyordu özellikle bilgisayara bakarken, biofinity’de kuruluk sorunum olmadı. öyle.

  • ozgur bir kusun hatirati  (23.04.20 20:52:25) 
ben oasys denedim ama bir gunu bile cikaramadim onunla. sonra biofinity kullanmaya basladim, 2 yil falan oldu, arada gozluk, arada biofinity lens kullaniyorum. gece cikarmiyorum lensleri, biraz kuruma oluyor, aksam 9'dan sonra biraz gozler rahatsiz oluyor ama cok kotu olmuyor, 1 ay cikarmadan kullanabiliyordum. tabi bir gozumde astigmat da var, astigmat olmayan daha rahat.


  • lemmiwinks  (24.04.20 13:58:08) 
Merhabalar,

Geceleri yatmadan mutlaka lenslerinizi çıkarmaya özen gösterin. Gözlerinize uzun süre sonra zarar vermeye başlayacaktır. Lensin gözde kuruması da lensin gözünüzde fazla kalmasından kaynaklanmaktadır. Lensinizi mutlaka Lens solüsyonunda 4 saat bekletin. Kuruluk geçecektir. Ben acuvue oasy'de kullanıyorum Biofinity lensi de her hangi bir problem yaşamadım. Aldığım ürünler de şu şekilde;
www.lensoptik.com.tr
www.lensoptik.com.tr = Kesinlikle çıkartılması gerekir.
www.lensoptik.com.tr = Gece gözde kalabilir
  • melihyldz10  (29.08.22 11:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.