[]

Letgo dolandiricilik..

Uzun bir yazi olacak bastan uyariyorum arkadaslar.. Diyelim ki bir "arkadaş" letgo dan elektronik bir ürün aldi,
Katantinayada girmeden eline gecsin diye biraz acele ederken
aldatildi.
Parayi gönderdikten sonra saticiya ulaşilmiyor. Msj cevap
Vermiyor aramalari acmiyor. Ürün 500 tl değerinde.
Acele etmeyi birakip resimlere dikkatli baktiğinda
Ürunun resimlerinin hepsinin farkli ve hatta bir urun
Gorseli direkt youtubdan alinmis ve daha sonra bu satici
Hizlica silmis oldugunu fark ediyor. Iyi taraf arkadaş tüm whatsapp ve letgo
Konusmalarinin kaydini almis durumda.Bu arkadasa ulasamayinca
Letgo hesabina bakiyor adam sattigi urunu yine ayni sekilde
Koymus ve hatta bu sefer farkli bir sehirden satmaya calisiyor
Arkadas farkli bir hesaptan tekrar ayni urun icin pazarlik
Yapiyor. 3 farkli sehirde satis yapiyor gibi ama ayni sehire
Satis yapmiyor engelliyor elden almak isteyeni. Simdi kargo henuz
Eline ulasmadi arkadasin (evet bir kargo var) ama icinden
Istenilen urun cikma olasiligi yok gibi. İmkansiza yakin. Bu gun veya yarin
Kargo eline gececek para mobilden atildi. Herseyin kaydi ekran goruntusu vs var.
Simdi bu arkadas ne yapsin? Kuzu gibi eve gonderilen
Muhtemlen patlican veya hiyari beklemek disinda? Benim aklima
Cimere detayli bir sekilde sikayet etmesi. Ama urun henuz gelmedi.
Ne yapilabilir? durust insanlari bu zor zamanlarda sokaga cikamadigimiz
Zamanlarda kandiran sahis icin?

 
Cimere şahısları şikayet edemezsiniz ki cimer kolluk makamı ya da savcılık değil, adli ya da yargısal bir fonksiyonu yok.

Polise veya savcılığa gideceksiniz.
  • sanguine  (23.04.20 16:26:03) 
Cimerin konu ile alakası yok. Savcılık görevi gören bir kurum değil ki.


  • elorelia  (23.04.20 16:26:07) 
Iste daha once basimiza gelmeyen bir konu o yuzden bu konularda hicbir fikrimiz yok bilgi almak yada tecrubesi olan arkadaslardan tavsiye almak icin actim. Hani ne yapilsa daha uyhun olur.


  • zifirnikotinkarbonmonoksit  (23.04.20 16:27:33) 
Benim kapı komşu da akşam 7 gibi çöpü kapıya çıkarması gerekirken sabah 9'da falan kapıya koyuyor. Ben de onu cimer'e şikayet edecem. Cumhurbaşkanımız çözsün.

Savcılığa dilekçe vereceksiniz arkadaşım.
  • himmet dayi  (23.04.20 16:33:15) 
Öncelikle kutunun gelmesini bekleyeceksiniz. Kutu geldiğinde teslim alırken videoya çekeceksiniz sonra videoyu kapatmadan direkt kutuyu açacaksınız. İçinden hıyar veya boş vs çıkarsa savcılığına gideceksiniz para Gönderdiğiniz dekont ve video gibi deliller ile.


  • ihanet kac kisilik  (23.04.20 17:04:43) 
Parayı gönderirken not kısmına, alışveriş karşılığı ödeme olduğunu göstren "titreşimli yüzük ücreti" gibi bir şey yazdıysanız belki sonuç alınabilir. onun dışında zor.


  • lancelot du lac  (23.04.20 20:01:01) 
Kutuyu alırken kargocularla konusun önce durumu anlatın. tutanak tutarak acın. Sonra savcılığa giderek şikayetçi olun. Kargo subeden teslim edildiyse kamera görüntülerini istetin.

Not: Bu arada para mobilden atıldı demişsiniz. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum; ama cep telefonuna yollandıysa GSM operatörüne ve bankaya müzekkere yazdırın.
  • sperry  (23.04.20 20:45:57 ~ 20:50:42) 
Evet video çekeceğiz alırken ve açarken ama tutanak olayı nasıl olur sorarım gelen kargocu arkadaşlara ve evet parayı gönderim kismina ürünün ne olduğü modeli 2.el vs ibareleri yazildi


  • zifirnikotinkarbonmonoksit  (23.04.20 20:50:06) 
Evet cep telefonuyla atıldı. Peki bahsettiğiniz müzakere nasil yazdirilabilir?


  • zifirnikotinkarbonmonoksit  (23.04.20 20:59:28) 
Yanınıza beyaz bir kağıt alıp kargo şubesine gidin. Mümkünse şubeden teslim alın. Birkaç çalışan tutanağa imza atsın. Normalde hiç bunlara gerek kalmaksızın kargo çalışanlarının tutanak tutması lazım. Ama cogunlukla kacınıyorlar. Eğer biz imza atmayız falan derlerse de kameralara kutunun içinden çıkanı gösterin. Yanınızda da bir arkadaşınız olsun. O da tutanaga şahit olarak imza atsın. İmza atmayan korgo görevlisinin isim soy ismini örenin onun da ismini sahit oalrak tutanağın altına yazın. Altına imza etmekten çekindi yazın. Hemen savcılıktan silinmeden kamera görüntülerini istetin.

Tutanak "Kim, nasıl, nerede, ne zaman" sorularına yanıt vermeli.

Sayfanın en üstüne tutanaktır yazacaksınız. x tarihinde, x saatinde, x nolu kargo şubesinde, x nolu şahıstan gelen x numaralı kargo gönderisi açıldı. içinden küçük yeşil bir hıyar çıktığı görüldü. iş bu tutanak tarafımca tanzim edildi. Tarih, saat. imzalar


Müzekkereler için. Savcılığa ifade verirken x kargosuna kamera görüntülerinin toplanması için, x cep telefonunun kime ait olduğunun tespiti için BTK'ya, x bankasına para cekimi ile ilgili kamera görüntülerinin ve tum belgelerinin gönderilmesi için müzekkere yazılmasını talep ediyorum deyin.

İfade tutanagına geçirtin bunu.


Savcı ciddiye almazsa Savcılığa hitaben beyan dilekçesi olarak da bunu yazabilirsiniz.
Sadece talebinizi sunmanız yeterli değil. MEmurun müzekkreyi yazdırıp gondermesi lazım btk'ya bunu memurla konusup akıbetini takipğ etmeniz lazım. Kamera görüntüsü hemen silinebileceği için. Savcıya karakola müzekkere yazmasını görüntülerin her an silinebileceğini söyleyin.

Elden takipli müzekkereyle takip etmek istediğinizi belirtin. Yoksa islem yapılana kadar görüntüler silinir.


Kusura bakmayın yazım cok kotu. Cok yorgunum ondan boyle oldu.
  • sperry  (23.04.20 21:10:19 ~ 21:24:18) 
Çok çok teşekkürler bilgisini paylaşan tüm arkadaşlar için. Eksik olmayın dediklerinizi yapmaya çalışacağım. Bu zor zamanlarda bu tür şahıslara fırsat doğuyor işte normalde internetle birşey almayan insanlar bile buna mecbur durumda kaldı çünkü. lütfen hepimiz daha dikkatli olalim bu online alışveriş konularında. Hirsizlarinda hepsi evde ve canlari sikiliyor muhtemlen.


  • zifirnikotinkarbonmonoksit  (23.04.20 21:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.