[]

61 litrelik lpg tankının 43,5 litre gaz alması

%80'den hesapladığımda 48-49 litre alması gerekiyo. ama pompa 44'e ulaşmadan durdu.

gaz tamamen bitmişti. tamamen bitse de 5 litre civarında gaz kalmış olabilir mi?


 
Aslında burda 5 litre gazın bir tanımı yok. Gazın kaç litre yer kaplayacağını ancak hangi basınç altında olduğuna göre tanımlayabilirsiniz.

Yani sizin deponuzda 5 litre gaz kalmışsa, o gaz bile deponuzun tamamını işgal ediyor demek. Pompalarında litre üzerinden değil basınç üzerinden bir doluluk tespiti yaptığını düşünüyorum, aksi pek mümkün değil. Yani deponun basıncı X bar'a çıktığında depoyu dolu olarak tanımla diye bir limit vardır mutlaka.

İçerideki basınç ise sıcaklık ve deponun ne kadar sallandığı ile alakalı değişiklik gösterir. O yüzden her zaman aynı seviyede gaz alamıyor olmanız çok normal, birde farklı benzinliklerde farklı basınç limit kullanıyor olma ihtimalleri de var.
  • talasas  (23.04.20 16:41:30) 
Tamamen bittiğini nereden anladınız? Yolda falan kaldıysaniz tamam. Ancak göstergeye göre bitti diyorsanız, o sizi yanıltır. LPG göstergeler çok sağlıklı bilgi vermez. Bir ihtimal LPG şamandırasi bozulmuş olabilir.


  • fikox  (23.04.20 16:58:02) 
tamamen bittiğini şöyle anladım. gaz bitti. araba benzine geçti. yani sonuna kadar kullandım lpg'yi.


  • tek yaprak havlu  (23.04.20 17:47:06) 
@tek yaprak havlu: tamamen bittiğini şöyle anlamamışsın, LPG tüpü doluluk oranını tüpün basıncına bakarak karar verir. Belli bir limitin altına düştüğünde tüp bitti der ve kendini kapatır. Fakat bu tüpün içerisinde hiç LPG kalmadı demek DEĞİLDİR.


  • nabrukk  (23.04.20 18:53:48) 
peki bu bahsedilen "belli bir limit" tüpün hacmine göre mi değişir? 61 litrede ortalama 5 dersek, 40 litrede 2-3 litre lpg kalmıştır denebilir mi?


  • tek yaprak havlu  (23.04.20 19:02:03) 
Buna cevap verebilmek için LPG'nin beyninin konfigürasyonunu bilmem gerekir. Buna ek olarak, mevsim şartları bile bu sorunun cevabını değiştirir.

Ama tüp hacmi dışında her şeyin birebir aynı olduğunu varsayar isek 40 litrede daha az LPG kalmıştır diyebiliriz, fakat 3 litre kalmıştır gibi lineer bir ilişki kuramayız.
  • nabrukk  (23.04.20 19:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.