[]

Piyano önerisi

Merhaba herkese,
Öncelikle öğrenciyim -40 binlik piyano önerisi veren oldu diye baştan brlirteyim dedim:)- piyanoya başlamayı düşünüyorum hatta başladım ama başlangıç seviyeyim. Eve piyano almak istiyorum bütçem max 5 bin tl zorlasam 6.
Düşündüğüm modeller
Kawai kdp 110 4900 tl (sıfır)
Yamaha ydp 143 4900 tl (ikinci ek ama garantisi devam ediyor) ve oturduğum şehirde
Kawai cn35r 5000 tl (ikinci el) ama başka şehirde
Yamaha clavinova clp 330 6000 tl (ikinci el) başka şehir
Yamaha clavinova clp 120 4200 tl (ikinci el ama tahtasında görünmeyecek şekilde bi çatlak var) ve başka şehirde yine.
Yamaha clp 230 4200 tl (ikinci el bir tuşa gara düşmüş galiba biraz görsel deformasyon var çalmaya engel değil) yine başka şehirde

Sizce ilerde model yükseltmek amacıyla satılabilecek başlangıç seviyesine uygun en mantıklısı hangisi? Ya da başka önerileriniz var mı?

 
Gara sigara olacak :)


  • Lozturkmen  (23.04.20 14:12:58) 
şöyle bir şey söyliyim. herkese de söylemem : ))

www.do-re.com.tr

yamaha ydp 142 kullanicisiyim ben uzun yillardir. tabi benim meslegim muzisyenlik oldugu icin ben logic e, monitorlere vs. bagliyorum ve farkli sesler aliyorum.
ama pek cok ogrencimde de ydp serisi var ve memnunlar.

linkte gördügün üzre , ydp143 ün bi üst modelinin sifir satis fiyati 6000 tl. sen bi üst modelin sifiri 6000 tl olan bir seyi, 5000 liraya alirsan cok buyuk risk alirsin. ya ydp 143ü 4000 tl lere indirtceksin, ya da sifir ydp 144 alcaksin.


144ü gidip 6000 liraya da al demiyorum. bu do-re peşin fiyati. cok yuksek ihtimalle okullara daha ucuz fiyata veriyorlardir. kolejde muzik ogretmeni olup do-re ile calisan birisini bulacaksin ve bunu 5500'lere hatta daha asagiya indirmis olacaksin.

tanimadigin birisinden veya emin olmadigin birisinden dijital piyano kesinlikle önermiyorum.


ek: tabii ki clavinova serileri daha guzel piyanolar. kawailerin cok az modelini biliyorum.

bu noktada ses kartları, bilgisayar bağlantıları vs. yapıp yapmayacağın da önemli.
  • la traviata  (23.04.20 14:26:00 ~ 14:28:11) 
Ben de 5 ay önce başladım piyano çalmaya ve çok uzun araştırmalar sonucu kawai kdp 110 aldım. Tabi bu olay biraz zevk meselesi ama bence başlangıç seviyesinde ve belki orta seviyenin başlarına kadar sizi götürebilecek bir piyano. Ben aldığım günden beri aktif şekilde kullanıyorum. Tam bir f/p aleti. Ben şimdiye kadar memnunum. Ses tonu, hacmi, tuş ağırlığı, malzemesi gayet başarılı yani tavsiye ederim. Bir sorun olursa cevaplarım yine.


  • stereo kulaklik  (23.04.20 14:53:21) 
Bu arada orta seviyeye ulaşmak benim nazarımda en az 6-7 yıl hemen hemen her gün çalışmak demek. Öyle bir kaç aylık, kısa vadeyi kastetmiyorum. Az emek verilirse bu zaman zarfı uzar doğal olarak.


  • stereo kulaklik  (23.04.20 15:05:29) 
@la trviata verdiğiniz bilgiler müthiş hemen tanıdık aramaya başladım. :))
@stereo kulaklik acaba siz hangi fiyattan satın aldınız öğrenebilir miyim?

  • Lozturkmen  (23.04.20 15:41:13) 
Elimde Roland RP102-BK var. İkinci el düşünüyorsan satabilirim. 2018 sonlarında aldım


  • sting  (23.04.20 22:22:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.