[]

diş fırçalama

sabahları kahvaltıdan önce mi fırçalarsınız kahvaltıdan sonra mı?




 
Sonra. Once fırçalarsan yemeğin tadı kaçar. Ayrıca yemekten sonra dişlerinin arasında yemek kalıntısı kalıyor. Ne anlamı kaldı?


  • himmet dayi  (23.04.20 08:25:18) 
Hem önce hem sonra.
Sabah oluşan ağız kokusundan midem bulanıyor

  • coca cola  (23.04.20 08:44:50) 
önce.

gece uyurken ağız içindeki dış mihraklar ortalığı karıştırıyor diye biliyorum ben. o nedenle sabah uyandıktan sonra ilk yemeği yemeden dişlerin fırçalanması tavsiye ediliyordu sanki. en azından ben kendi adıma böyle yapıyorum, gündüz ilk iş fırçalarım. genelde kahvaltı etmediğim için yemeğin tadını bozma durumu olmuyor.
  • der meister  (23.04.20 09:01:25) 
yuzumu yikdaktan sonra ilk isim dis fircalamak

once, temiz agizla kahvalti yapmak cok guzel bir sey, gece boyunca insanin agziinda asiri bakteri olusumu oluyor, kahvaltidan sonra fircalarsan o pis tadi, kokuyu kahvaltiyla birlikte yemis oluyorsun.
  • exlibris  (23.04.20 09:14:58) 
bu soru çok soruldu. önce fırçalamazsam kahvaltı edemem. hem önce hem sonra. önce kısmı ise olmazsa olmazım.


  • adivar  (23.04.20 09:49:28) 
Uyanınca ağzımı suyla çalkalıyorum. Kahvaltıdan sonra da mutlaka dişlerimi fırçalarım.


  • fotrsapka  (23.04.20 10:25:48) 
Diş ve ağız sağlığı için sonra fırçalamak önemli.

Kişinin kendi psikolojik sağlığı için de önce fırçalamak önemli. Tada,kokuya takanlar için.

İdeal fırçalama zamanına bakarken ağzınızda en az süreyle besin kalması önemlidir. O sebeple öğün sonrası fırçalamak önemlidir. Geceyse durum biraz farklı, kültürel alışkanlıklarımızdan ötürü akşam yemeğinden sonra da bir şeyler(meyve,çerez vb) tükettiğimiz için, yemek sonrası değil de uyku öncesi diş fırçalamak önemlidir.

Not. Diş hekimi.
  • bir ileti paylastim  (23.04.20 10:51:38) 
Normalde once ve sonra fircalarim. Sabah fircaliyorum, kahvalti yapacaksam zaten ofiste yapiyorum, sonra yine fircaliyorum. Simdi evde oldugumdan sabah kahve vs ictikten sonra fircaliyorum.


  • pike  (23.04.20 10:55:17) 
hem önce hem sonra


  • rentts  (23.04.20 11:16:40) 
biri bana kahvaltıdan önce diş fırçalamanın seksten sonra prezervatif takmaktan farkını açıklayabilir mi?

kahvaltıdan sonra fırçalamıyorsan diş fırçalamanın ne anlamı var ki zaten.
  • bohr atom modeli  (23.04.20 13:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.