(6)
aliexpress vs urunlerin gumrukte takilmasi
sevgili gumruksever,simdi diyelim a kisisine x saticisindan 20 dolarlik urun gonderdik. ayni gun ayni sekilde y ve z saticilarindan 20'ser dolarlik birden fazla urun aldik. simdi bu siparislerin bizim gumrukte takilma imkani var mi? sonucta her siparis 27 dolarin altinda ama toplam rakam bunun ustun
sevgili gumruksever,
simdi diyelim a kisisine x saticisindan 20 dolarlik urun gonderdik. ayni gun ayni sekilde y ve z saticilarindan 20'ser dolarlik birden fazla urun aldik. simdi bu siparislerin bizim gumrukte takilma imkani var mi? sonucta her siparis 27 dolarin altinda ama toplam rakam bunun ustunde. ayni zamanda ben yurt disindaki bir kartla alip turkiyeye gonderiyorum.
bu sekilde sorun yasayan var mi?
sorun yasamamak icin farkli isimlere mi gondereyim?
0
İstersen 1 dolarlık ürün al hepsi gümrüğe takılıyor. Ve alınan her şeye isterse 20 cent olsun gümrük vergisi ödeyeceksin
0
odeme isi nerede oluyor? alicinin edevleti mi yoksa bizzat gumruk ofisine falan mi gidilmesi gerekiyor?
0
Farklı satıcılarsa bir şey olmaz merak etme, toplam hesap yapmıyorlar. Ayrı pakette gelecek çünkü.
Gümrük vergisini PTT kapınıza kargoyu getirince vereceksiniz, öyle kargoyu alacaksınız. Ya da şubeye gittiğinizde parayı verip ürünü alacaksınız.
0
kırmızıayakkabılıgargamel
(
23.04.20)
Ayrıca limit 27 dolar mu 22 dolar mı?
Ayrıca 40 dolar da olsa genelde Çinli esnaf fiyatı düşük yazıyor pakete, gümrüğe takılmasın diye ya da az vergi verelim diye kimi düşünüyorlar bilmiyorum ama nice 13 dolarlık ürünlerime 0.1 dolar yazdıklarını biliyorum :)
0
kırmızıayakkabılıgargamel
(
23.04.20)
Ayrı ayrı paketlerde gelmesi mantıklı olmayabilir. Çünkü her paket için sabit gümrük sunum ücreti ve damga vergisi gibi bi bedel alınıyor. Ne kadar çok paket o kadar çok sabit ücret.
0