[]

analog fotoğrafçılar !!

filmler, onları dijitale aktarmak vs. derken nelere, ne kadar parca harcıyorsunuz?




 
fuji c200 gibi bir film ortalama 4€, ektar falan aldığında 10€ olabiliyor. Türkiye fiyatları da işte c200 35-40 lira, ektar 100 lira gibi, bazen daha pahalı. Film banyolama da 5€'dur genelde. Ben 2012-2013 gibi çok çekiyordum, sirkeci'de kristal'de sadece banyo 5, banyo+tarama 10 liraydı. Şu an tahminim 40-50 olmuştur.

Bazen şansına bayat film bulabiliyorsun, ucuz olabiliyor onlar. O zamanlar gümrük limiti falan da yoktu, 20$'a 100 tane film almıştım ebay'den...

Çok fazla çektiğim için ve banyocular bok gibi taradıkları için kendime scanner almıştım, epson v370. O da 120€'du yani yaklaşık 200 lira. Şu an 1000 liradan aşağı olmayacağını tahmin ediyorum.

Yaklaşık 70-80€'ya banyo aletlerine yatırım yapılabilir. Çok zor iş değil. Siyah beyaz zaten çok kolay da C41 ya da E6 için doğru dereceler önemli. Onu da ev yapımı ısı banyosunda(sous vide) hallediyorduk bir arkadaşın. Yatırımdan sonra kimyasallar yaklaşık 20€ oluyor. Bir kimyasal setinden de 10-15 kere yıkanabiliyor yıkanan filmlere göre.

Çok arttı çok... Bıraktım ben de.
  • mirafiori  (23.04.20 02:55:54 ~ 02:58:56) 
Fiyatlar çok arttı çok. Cebimde 100 lirayla 2011 senesinde ankara pasajında en kral zeniti aldığım, 5 liraya banyo+ tarama yaptırıp 6 lira olunca "yea biz hep geliyoruz bize de mi 6" dediğim dönemlerden, banyo taramanın 30 tlye yapıldığı dönemlere geldik. eskiden film bulmam, makine bulmam çok rahattı. ankara pasajındaki orhan abi ile aramız çok iyiydi. bedavaya makine film bile verirdi bana. sonra bişeyler oldu o dükkanı kapattı. benim tadım kaçtı. ben de bıraktım. en son geçen ay şeftaliye gönderdim banyoya 15 tlden adeti. iyi iş çıkarmışlar. e film alayım diyorum 30 liradan başlıyor. bayat film yoksa neyleyim ben analogculuğu? makinelerim de bozulduğu için bıraktım. hep bir hevesti dijital ama biliyorum aynı tadı vermez.


  • kablelvuku  (23.04.20 11:51:37) 
bazen rossmann'da kampanya oluyor kodak gold 200'leri 3'lü paket halinde 4 ile 5 euro arasında alıyorum. ancak geçen tek paketi 4,40 euro gibi bir fiyattan aldım. banyoları film başına 2,5 euroya yaptırıyorum sonra da dijitale dslr ile negatifleri bir ışık tepsisi üzerinde çekerek aktarıyorum. stüdyoda scan ettirmeye kalksam toplamda 8 euroya patlayacak film başına çünkü.

türkiye'deyken aynı kodak filmi 24-26 liraya alıyordum ve 10 liraya banyo-dijital aktarım oluyordu kristal'de.

"bayat film yoksa ben neyleyim analogçuluğu" analogçuluğu da gerçekten iyiymiş.
  • kaufman  (23.04.20 12:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.