[]

Modem 5ghz - Menzil Genişletici sorusu

Modemim de 5ghz yok. Android box kullanıyorum, 2.4'den bağlandığı için hız konusunda tam verim alamıyorum.

Aşağıdaki çift bant destekleyen bir sinyal genişleticiyi alsam bu sorun çözülür mü? Yoksa modem 5ghz yok diye bu ürün bunu sağlayamaz mı?

www.amazon.com.tr

Aynı zamanda odalarda çekmeme durumunu da ortadan kaldırmış olurum.

 
malasef istediğin sonucu elde edemezsin. bu aletleri koyduğun yerdeki çekim gücünü kopyalıp tekrar dağıtıyor gibi. yani oradaki hız ne ise bu alet o hızı 20m daha ileri taşıyacak.

malesef sizin için 2 yöntem var. 1. modemden ethernet kablosu çekmek. 2. modemi değiştirmek.
  • belkider  (22.04.20 20:19:45) 
5ghz 2.4 den daha az kapsamı alanına sahiptir. Sinyal kaybı daha çoktur ama az cihaz olduğu için kanalları boştur, cakisma ihtimali azdır.
Çok emin olamadım ama mantığım modemin 5ghz bandını genişletmeye çalışacağını söylüyor o nedenle zaten istediğiniz anlamda calismayacaktir (bundan çok emin değilim)

Ancak androidbox in olduğu yerde az çektiği için hız da düşüyordur. Bu cihazı modemle androidbox arasına iyi çeken ve sinyali de iyi ulastirabilecek bir noktaya koyarsanız evet hızınız artar.
Elinizde eski bir adsl modem vb varsa da muhtemelen onu repeater gibi çalıştırabilirsiniz. Böylece para vermeden onu kullanabilirsiniz
  • kisa  (22.04.20 20:27:34) 
Laptobun varsa onu tekrarlayıcı olarak kullanbilirsin


  • yeliz adeley  (22.04.20 21:27:12) 
Belkiderin soyledigi sey yanlis sanirim. Bildigimiz APlerin aksine Bu aletler elektrik kablosu uzerinden modemle baglanti kuruyor. Bu markayi bilmiyorum ama bundan 6-7 yil evvel zyxel marka urun sattigimiz musteriler gayet memnundu.

5ghz olayini da yanlis biliyorsunuz. Frekans bant genisligiyle ilgili degil, dolayli olarak iletim mesafesiyle ilgilidir. Belirleyici olan sinyalin dalga boyudur.
  • Kirmizibavul  (23.04.20 02:19:55) 
Hocam elektrik kanlosu üzerinden modemle haberleşmesi değildir o. @kısa nin dediği gibi arada verimli bir noktaya takılmıştır bu aletler gerçekten güzel çekim alanı yaratıyor direk modemin yanına taksa bile frekans yakalayamadığı yerde artık yakalar.

2. Olarak 2.4 iletişim bandı maksimum 35mb hız destekliyor. Eğer daha yüksek hızda bir internetiniz var ve bunu wifi yolu ile almak istiyorsanız 5ghz kullanmalısınız.

Siz hali hazırda 35 mb lik interneti 5ghz lik routuer ile tekrarlatsanız internet hızınız artamaz.
  • belkider  (23.04.20 03:22:49) 
Çok teşekkürler yanıtlarınız için fakat kimse sorduğum soruya cevap vermemiş veya ben doğru soramadım :)

Modem çift bant değil. Çift bant router kullanırsam mi box 5ghz'e geçer mi? bunu sordum

Ayrıca

''Olarak 2.4 iletişim bandı maksimum 35mb hız destekliyor. Eğer daha yüksek hızda bir internetiniz var ve bunu wifi yolu ile almak istiyorsanız 5ghz kullanmalısınız''

Teknik olarak sıfır bilgim var fakat bu söylediğiniz doğru değil. Çünkü ttnet 50mbit kullanıyorum, modemim çift bant değil ve wifi ile 46-48mbit alıyorum.

Fakat mi box'ı verimli kullanmak için 5ghz lazım. Bu yüzden sordum. Modemle mi box arası 5m falan, yakınlar yani.
  • awareim  (23.04.20 15:22:42 ~ 15:24:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.