[]

yurtdışına telefon gönderimi

türkiye'de teknik servisi tarafından desteklenmeyen ve değişimi olmayan telefonumu bir şekilde italya'da yaşayan kız kardeşime göndermem gerekiyor. avrupa'da telefon değiştirilecek ve kız kardeşim bana geri gönderecek.
malumunuz, korona virüsünden dolayı her anlamda zor günlerden geçiyoruz ve bu günlerde kargo işi oldukça sıkıntılı olduğu gibi yurtdışına kargo ile telefon göndermek başlı başına, ayrı bir sıkıntı.
ptt, kargonun takipsiz gideceğini ve alıcıya ulaşamaması durumu olduğunu ve bu durumdan sorumlu olmayacaklarını belirterek hiç güven vermedi.
telefonumu italya'ya (perugia) nasıl gönderebilirim?

 
gitse bile geri gelmesi problem. Kesin gümrüğe takılır. Çok fazla gümrük vergisi ödeyerek almak zorunda kalırsın.


  • efruz  (22.04.20 18:06:36 ~ 18:06:43) 
Dhl ya da ups gibi firmalar?
Yani misal ben buradan yollarken öküz gibi para ödüyorum ama 3 is gunu icinde teslim garantisi ve takip numarasi alıyorum.
Para verebilecekseniz takip numarali da bulursunuz bence.

Ptt su konuda hakli, ben misal 4 haftadir falan postadan hicbir sey almadim. Ama ozel postalar calismaya devam ediyor devlet memuru olmadiklarindan. Kisacasi pttnin yavas ve garanti olmamasi normal su an.
  • logisticsmanager  (22.04.20 18:06:47) 
burdan gönderebilirsin. kayıtlı şekilde de gider. takip edebilirsin.

ama oradan buraya kargoyla gelmez. gümrükten geri döner. seni arayıp sormazlar bile. çünkü posta yoluyla telefon girişi "YASAK". her ne koşulda olursa olsun. tamir belgesi vs. hikaye. o tamir belgesi sadece yeni telefonu türkiyede imei kaydını gerçekleştirmek için işe yarıyor.

oradan gelen biriyle gelmesi lazım telefonun. şu anda da o mümkün değil tabi.
  • mr.goodcat  (22.04.20 19:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.