[]

Bisiklet ve Trainer

Korona günlerinde evde kullanabileceğim bir trainer ve beraberinde bu işler bitince sahilde de sürebileceğim bir yol bisikleti almak istiyorum. Muhtemelen haftalık kilometrem çok düşük olacak ondan ekonomik olması ön planda. Ama trainer direnci çok düşük olmazsa iyi olur.

Decathlon’da 1300 liralık bisikletler var ama bisikletten çok anlamıyorum. İyice dandik bir şey almak istemiyorum. Kilo 110 bu arada.

Nasıl bir ikili tavsiye edersiniz?

 
Bisiklet için bisiklet forum'a sor bence, orada tecrübeli emmiler var bana epey yardımcı olmuşlardı


  • verbenimolsun  (22.04.20 17:29:13) 
yol bisikleti almak istiyorsan bütçeyi baya artırman lazım. ayrıca şu sıralar piyasada trainer bulmak çok zor gibi gördüğüm kadarı ile. her yerde stoklar bitmiş. yurtdışı siteler dahil.


  • n62  (22.04.20 18:36:25) 
Trainer ile 110 kilo ve nickten de anlaşıldığı üzere güçlü bi insana antreman yaptırmak kolay olmayacaktır, dediğiniz gibi direnci yüksek kalite bi trainer + bisiklet oldukça yüksek meblaya gelebilir. Trainer'ın bi de düzenli lastik gideri olayı var, yüksek ses de cabası.

Onun yerine ikinci el 2.000 tl civarı bi spin bisikleti alsanız (kapanan, el değiştiren veya spin atölyesini kapatan bir spor salonundan) oldukça kullanışlı olur ve ihtiyacınıza cevap verir. 2.000 tlye sıfır da bulunuyor çok rahat ama "heavy duty" bişey almak sizin için önemli bence. Bu arada spor salonları kimi zaman yenilemek için spin bisikletlerini değiştiriyorlar, onlardan hayır gelmez canlarını alıyorlar 6-7 yıl. O sebeple yukarıdaki notu yazdım, kapanan, el değiştiren vb.

GCN videolarıyla çok keyifli antrenmanlar oluyor, güzel bir adım olur.
  • okumayi sevmeyen okur  (22.04.20 20:33:06) 
Sahilde sürmek için yol bisikleti değil şehir bisikleti almanızı tavsiye ederim.


  • synthetic a priori  (22.04.20 20:57:28) 
Teşekkürler arkadaşlar.

@synthetic a priori; Bisiklet kültürüm zayıf belki de doğru olan şehir bisikleti, evet.

@okumayi sevmeyen okur; doğru ama dışarıda da sürebilmek istediğimden, ileriye de yatırım olsun istemiştim. Spin Bike için hangi markaya odaklanmak gerek?
  • arnold schwarzeneger  (23.04.20 07:59:09) 
Spin bike için marka da söylerim, ama önce olması veya olmaması gereken özelikleri yazayim.
Bi foto üzerinden gidersek, st2.myideasoft.com

Bisikletin o dönen diski (volan diyelim). çevresel ağırlıklı olsun ki yol direncine benzer şekilde bize momentumu hissettirsin. Fotoda görülen diskin çevresindeki kalınca kısım o sebeple var. Kimi bisiklette görürsün böyle ince CD gibi çelik veya aluminyum disk, o şekilde ince görünümlü olanlardan almamak lazım.

Diske direnç uygulayan mekanizmaya gelirsek, bikaç tipi var, manyetik veya bu fotoda gördüğün gibi mekanik baskı ile. Manyetikte tabi hiç ses yok, mekanik olanlar az bi ses çıkartıyor ancak bu resimdekinin sesini yan odada oturan kişi duyamaz mesela. Direnci volana uygulayan mekanizma fotoda gördüğün gibi üstten bastıranlardan olsun. Bakımı için 2 ayda bir diske silikon sprey sıkarsın yeter (bunlar kalınca deri veya benzeri malz.) Eski tip bisiklet freni gibi volanı yandan sıkanlar da var, onlarda belli aralıklarla keçeyi değiştirmen gerekiyor.

Pedallar şimdilik kayışlı, ayakkabını sıkıştıran tipte olsa yeter. Bisiklet ayakkabısı alırsan ileride spd uyumlu pedal alır takarsın zaten.

Selenin altında gövdeye bağlanan yerinde amortisör gibi anlamsız yay vs olmasın garç gurç kafayı yedirtir.

Bende resmini attığım modelden var, tavsiye ederim. Onun dışında technogym ve tomahawk spin bike bakabilirsin.

Edit: Spin bike'larda volan ve baskı yapan deri kuru olunca bisikletin direnci hassas ayarlanamıyor, aklınızda olsun. Hiç direnç yokken, direnç ayarını 5 mm çevirince bir anda pedal döndüremez şekilde zorlaşabiliyor. Bunun çözümü yukarda bahsettiğim silikon spreyle volanı ve o deri pabucu bir parça kayganlaştırmak. Ardından direnç güzelce kontrol edilebiliyor. Alırken bu konuya takılmamak gerek, birinci elden tecrübe ettim.
  • okumayi sevmeyen okur  (26.04.20 17:21:26 ~ 17:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.