[]

Türk kahvesi makinesi neden çalışmıyor?

Kettle gibi bir mantıkla çalışıyor. Yani tabanı var, prize bağlı. Ve üst tarafı var, cezve şeklinde. Cezvenin üzerinde aç/kapa düğmesi var, ışıklı düğme.

Çalıştırdığım zaman ışıklı aç/kapa düğmesinin ışığı yanıyor. Ama cezveden su ısıtma sesi gelmiyor (fısss sesi). Sonra, cezveyi biraz oynattığımda su ısıtma sesi de geliyor. Ama çok hassas, en ufak oynamada su ısıtma sesi kesiliyor.

Sizce taban ile cezve arasında temassızlık mı var? Yoksa cezvenin kendi içinde mi problem var? Problem ne olabilir? (mesela içine su kaçmış kısa devre olmuş, veya taban ile temassızlık var, biraz oynasan düzelir, gibi.)

 
temassizlik gibi gorunuyor tabaninda vida varsa acip hafifce oynattiktan sonra tekrar sikmayi denebilirsin ise yaramazsa acip bakmak gerekir tabii acarken baglantiyi koparmaman onemli


  • tahtakafa  (22.04.20 15:11:47) 
Aradaki bağlantıda su kaynaklı oksitlenme olabilir, kontrol edebilirsiniz.


  • oligomer  (22.04.20 15:12:54) 
Cezvenin oturduğu yerde elektrik bağlantısı var, yuvarlak ve tam ortadadır eğer dönen bir tipse, ona su veya kahve akmıştır.

Fişi prizden çekip bulaşık teli, eski diş fırçasıyla vs temizlemeyi deneyin.
  • John Bloor  (22.04.20 15:20:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.