[]

Geçmeyen kabızlık, bu dönemde hastaneye gidilmeli mi?

Merhaba. Normalde günde 2 kez ya da her gün tuvalete cikan, cok rahat ihtiyacını giderebilen biriydim ama nedenini anlayamadığım şekilde 6 gündür 3 kez tuvalete çıktım ve karnimda inanılmaz bir baski var. Bu 3 kezde de afedersiniz koyun b.ku gibi cikti, parca parca ve küçücük. yetmez yani o bana. Anladim ki su ve lif eksiği var. Su ictim, lifli gidalar yedim, kuru erik, kayisi vs. İyi gelen ne varsa yedim ama olmuyor. Bu 3ü de zeytinyağı sayesinde oldu, 2 3 kaşık içtim de öyle. Sonra eczaneden Bekunis aldim, bilen bilir. Dün gece attim yok, bugün sabah attım yine yok hiçbir hareket. Artik psikolojim bozulmaya başladı, bir sey yemeye korkar oldum.

Hayatımdaki tek değişiklik if diyetine başlamak olmuştu. Ona başladığım günden beri böyleyim. Bilmiyorum alakasi var midir. Böyle "boktan" bir sebepten hastaneye gitmek istemiyorum ama ne zaman gitmeliyim? Ne zamam korkulmali bu durumdan? Ve nasıl gecer bu kabızlık? Çıldırmak uzereyim artik.


 
Valla bu bende kronik olarak var. Bırak 6 günde 3 kezi, 10 günde 1 kez çıktığım oluyor ama artık alıştım. Bazen de her gün çıkıyorum. Bol su içmeye vs devam edin siz. Her gece yatarken de bi kaşık zeytinyağı için bağırsaklar yumuşasın.
Nasıl geçer bilmiyorum ama şu anlık hastaneye gitmeniz gerekmez diye düşünüyorum çünkü benim 10 gün hiç çıkmadığım oluyor :(

  • matilda  (22.04.20 10:38:04) 
Vücudunuza içinde bulunduğu duruma alışması için biraz süre verin. Sürekli hareketsizlik, beslenme düzeni değişikliği, psikolojik geçiş evresi... Beyniniz alışamadı ki bağırsaklarınız alışsın.


  • silverleaf  (22.04.20 10:57:57) 
kefir ve probiyotik yoğurt tüketmekte iyi gelecektir. ama ikisine birden yüklenmeyin. bu sefer yine deneyi bozarsınız.


  • Phoebe  (22.04.20 11:16:28) 
@matilda 10 günde 1 nedir yaaa.

böyle düzensizlik yerine (sadece geldiği zaman gitmek gibi) düzene oturtmak lazım bence. mesela ben her sabah kahvaltıdan sonra kesinlikle gittiğim için, artık vücut o kadar alışmış ki kahvaltı biter, bir sigara içerim sonra hemen sinyal gelir bana artık gidelim tuvalete diye.
  • bobinhoo  (22.04.20 11:37:43) 
@bobinhoo her zaman değil bu bazen oluyor. bazen her gün çıkıyorum, bazen 2 günde bir. bazen de 10 günü de gördüğü oluyor. hep 10 gün olsa kafayı yerim ve tedavi olurum zaten.


  • matilda  (22.04.20 12:06:01) 
Çıldıracak ne var anlamadim. Su dönem bir çok insan yaşıyor bunu. Yarı psikolojik bir durum. Bir ay sonra hayat normale dönünce bu da normale döner. Abartacak başka bişey bulun bence.


  • deer hunter  (22.04.20 13:24:09) 
Aşırı düzgün giden bir sistem varken, her gün yapabilmek varken 6 gündür yapamamak cildirtabilir insani evet. Herkesin cildirma noktası farkli olabilir, abartma durumu falan da yok. Çektiğim sancıyı kelimelerle anlatamam. İtici bir tavra gerek yok, yorumunuz icin teşekkürler @deer hunter


  • gomsumuz bizim oluyo da gomsumuz oluyo  (22.04.20 13:54:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.