[]

Internet servis saglayicilari ve modem hakkinda

merhabalar, turknetten internet baglatmayi dusunuyorum. 75 tl karsiliginda 35mb e kadar internet vaadediyorlar.Modem olarak zxyel T50b model bir modem sundular 384tl karsiliginda. Simdi benim cok anlamadigim mevzular o yuzden buraya bir danisayim dedim. Oncelikle internetin kullanacagi ev dubleks bu yuzden guclu bir modem istiyorum. Bu onerdikleri model modem fiyat/performans olarak isimi gorur mu? yoksa bu paralara su model var daha guclu dediginiz bir modem var midir?

Var ise su daha iyi dediginiz bir servis saglayicisi yada paket onlari da onerebilirsiniz.


simdiden tesekkurler.

Lokasyon:Sakarya

 
fiber var mi? fiber varsa "e kadar" olan paketlere bakma derim, eger yoksa yapacak bir sey yok fiyat ve turknet iyi.

modem konusunda da her turlu kotu ceken yerler olacak, ne kadar guclu olursa olsun. xiaomi'nin sinyal yakinlastiricilari var, onlari kullanabilirsin. zxyel guzel markadir.
  • fakyoras  (22.04.20 09:27:13 ~ 09:27:27) 
Merhaba öyle her modemin türüne göre çekim gücünü bilecek bir bilgi donanımı kimse de yok. Kaldı ki çekim gücü evinizin parametrelerine göre değişen bir husus. Zaten 35mb verdikleri interneti siz wifi de max. 30mbit alırsınız o da max. bakın. Hatta çoğu zaman 20-22 mbit değerlerinde alırsınız. Bir de işin içine dubleks ev mevzusu gelince daha az çekim gücü demek daha az internet hızı demek. Ben de 4 katlı bir evde oturmuştum bir modemle bu işi çözemezsiniz. imkanınız varsa her kata access point kurabilirsiniz. internet çoklayıcı wifi gücü arttırıcı ürünlerin başarılı olduğuna da inanmıyorum tamamen kozmetik. ayrıca internet iss daha iyi hız veren başka birine bakın. altyapınız destekliyorsa ve boş port varsa fiber altyapı falan da varsa çok iss seçeneğiniz olabilir.

turknet'in +10 mu +20 TL farklı hızı 75-100 mbit seçeneğine çeken hizmeti var diye biliyorum eğer o seçeneği alabiliyorsanız turknet olabilir ama önce iyice öğrenin altyapınız destekliyor mu. Eğer hem bunu veriyor hem de altyapınız ok ise ben olsam kendi modemimi kendim seçer her kata acces point bağlantısı yapardım. bu da bir modemden diğer kattaki modeme kablo demek. kablo demek iletim gücünü sonuna kadar kullanmak demek. aynı zamanda kablo demek eğer evin hanımı varsa belki de problem demek.
  • lubbullub  (22.04.20 09:31:35) 
fiber malesef yok, ttnetten sorgulatrigimda hipernet gozukuyor bu da bildigim kadariyla binaya kadar fiber sonrasi duz kablo demek.

turknet +10 tlye 75 mb teklif ediyor. Fiber degil duz adsl dediler.Su acces point isini bi ogreneyim ben. Wifi sinyal guclendirici son care olarak dusunuyordum cunku bende cok verimli olduklarini dusunmuyorum.

cok tesekkur ederim cevaplariniz icin.
  • Zima Blue  (22.04.20 10:01:54) 
turknet teklif edebilir ama sizin altyapınız ne kadar hızı kaldırıyor o da önemli onu da sorgulatın ve onlar görebiliyor.


  • lubbullub  (22.04.20 10:38:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.