[]

kefir

Son bir haftadır kefir tüketiyorum lakin aklıma takılan şu oldu;Acaba marletten satın aldığım ürünler katkı maddesi içeriyor mu ? evde yapsam daha mı sağlıklı olur ?

bilgisi olan paylaşırsa mutlu olurum.
sağlıklı günler dilerim.

 
Markette kefirdanem mi. Kefirzade mi ne var. Onu tavsiye ederim. Baya ciddi çalışmayla üretilmiş bir kefir.
Evde yapilandan daha mı iyi onu bilmiyorum tabi

  • kisa  (22.04.20 00:25:10) 
İçeriyor, bence bi halta yaramaz. Çiğ süt ve kefir tohumu alarak evde çok basit şekilde yapabilirsiniz. Tarifi şu;
-çiğ süt namı diğer sokak sütünü kaynattıktan sonra oda sıcaklığına gelecek şekilde soğutuyorsunuz. Ama buzdolabından çıkmış olsa da farketmez. 10-30 derece arasında olsun yeterli. Market sütü de olur gerçi.

-kefir tohumlarını sütün içine atıyorsunuz. (Metal kaşık vs kullanmayın) tohumlar ne kadar çok olursa mayalanma hızı o kadar artıyor.

-1-2 gün sonra (katılaşınca anlarsınız zaten) plastik süzgeçle (metal olmasın) içindeki maya tohumlarını süzüp bir daha kefir yapıncaya kadar üzerindeki kefir içme suyuyla yıkanmış olarak buzdolabı poşetine konularak buzluğa atıyoruz. Tekrar kullanılacağı zaman buzlu kefir tohumlarını sütün içine atıyoruz. Kendileri çözününce işe başlıyorlar zaten.
Eğer ard arda kefir yapılacaksa tohumları dondurmaya gerek yok tabi.

Çiğ süt: www.carrefoursa.com
Kefir tohumu: m.n11.com
  • Unde bach canim  (22.04.20 00:41:13) 
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


  • anarkokombi  (22.04.20 01:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.