[]

Bütçe açığı nedir?

sadece 1 ayda 41.5 milyar tl açık verilmiş? bu açık nedir nasıl oluşuyor?

açığı kapatamazlarsa ne olacak?

bu açık nsaıl kapatılabilir ayrıca?

 
gelirin 1000 liradır. giderin 10000 liradır. aradaki 9000 lira bütçe açığıdır.
giderin 1000 liradır. gelirin 10000 liradır. aradaki 9000 lira bütçe fazlasıdır.

yanlışsam düzeltin.
  • sutlu nescafe  (21.04.20 20:13:27) 
Bizim ulke kuruldugundan beri o acik kapanmadi,sadece yildan yila buyudu.sole olacak borclanilacak,bunada bir faiz isleyecek,vadesi geldiginde bir daha borclanilip eskisi kapatilacak

Acik nasil kapatilir.yeni bir kalkinma hamlesi planlayacaksin once,daha sonra o plani uygulamaya koyacaksin.yapman gereken tek sey ihracat.katma degerli urun uretip ihrac etmelisin.once dis ticaret poziyonunu artiya cevireceksin,sonra ortalama 20-30 yil civarinda bu plani sasirtmadan uygulayacaksin.50 yil icerisinde artiya gecmis olursun.kabaca bu.detay istersen eksisozlugun toplami kadar yazabilirim ama teoriden oteye gidemez.
  • duptıs  (21.04.20 20:21:12) 
Zaten uzun zamandır o açık kapanmıyordu, gelirleri arttırmak lazım. Belirtilmemiş ama bu bahsedilen bir devlet ise arttırırım vergileri, kısarım giderleri (sağlık harcamaları vs.) 2 sene de düze çıkarırım. Yani en azından cities Skyliner oyununda belediye başkanı iken öyle yapıyorum işe yarıyor.


  • infernalcadre  (21.04.20 20:22:23) 
"itibardan tasarruf olmaz".
Bu söz hem o açığı hem de o açığı kapatmak icin ne yapıldığını anlatmaya yeter.

Isterseniz normal sekilde yonetilen ülkelerde baskanlar, valiler ne tür araçlara biner, özel jet kullanir mi, yazlik ve kislik özel saray yaptirirlar mi, vs vs gibi sorulari google yazarsaniz o açığın sebebini de neden kapanmayacak oldugunu da gorursunuz.
  • logisticsmanager  (21.04.20 20:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.