[]

kindle sorusu

alsam mı almasam mı? diye günlerdir düşünüyorum.

almak istememin sebebi, ingilizcem gelişsin diye ingilizce kitap okumaya başladım. farklı farklı konularda kitap alıyorum, kindle alsam ekitap daha uygun fiyata gelecek şimdi düşündüğüm tek artısı bu.
ve biraz daha hafif.

almak istemememin sebebi, metroda falan kullananları görüyorum ekranı çok küçükmüş gibi sanki.
kitabın üstünü çiziyorum.
bir de güzel kitaplar alıyorum sonuçta, kütüphaneme eklerim.
alırsam sanki bikaç kez kullandıktan sonra, bir köşeye atacakmışım gibi geliyo.
tabletim var.

sizin önerilerinizi merak ediyorum başka bir özelliği vs. varsa da öğrenmek isterim.
teşekkürler.

 
once kindle uygulamasini kurarak kitap okumayi dene.

hosuna gidiyorsa kindle al. gercekten guzel bir deneyim.

ama ben bir sey itiraf edeyim misal iphone x oled ekrani gordukten ve onda kitap okuduktan sonra kindle'a donemiyorum. diger lcd ekranlara kindle kesinlikle bes basar ama oled ekran ve gece modu ile iphone x (ve oled olan digerleri - 11 degil misal) rakipsiz.
  • ozdek  (21.04.20 19:11:13) 
kitap okuma alışkanlığı olan özellikle de yabancı dilde kitap okuyan ve seyahat eden kitaplığından uzak kalan biriyseniz alın.

e-ink teknolojisi ve oled falan bambaşka şeyler bu arada. e-ink teknolojisi kullanmayan bir şey üzerinden kindle e-book deneyimini yaşayamazsınız o yüzden telefondan ipadden okumak falan kıyas yapabileceğiniz şeyler değil. yani oled sevdiyseniz ordan devam edin. gözününüz için ne kadar iyi bilemem ama o şekilde. araştırmak lazım.

az kitap okuyorsanız ne bileyim ayda bir kitap okuyorsanız falan boşa yatırım. düzenli bir okursanız alın paranız boşa gitmesin.
  • AlsterWasser  (21.04.20 19:29:41 ~ 19:36:13) 
Bence bir de bunda okunulan kitaplarında etkisi var, benim okuduğum kitapların hiç biri nın e kitap versiyonu yok. Anca klasikler falan


  • paramolacak  (21.04.20 19:43:06) 
aldıktan sonra bir kenara atamıyorsunuz ya ben benimkine çok derin sevgi besliyorum mesela. kedi canını senin... diyorum. ekran küçük değil gayet ideal. elde tutuşu açısından da çok ideal. puntoyu büyütüp küçütebiliyorsunuz malumunuz, en küçük seviyede normal bir kitap puntosunda, normal kitap sayfasından 5 10 satır az alır belki.

çok fazla artısı var. ekran ışığı ile karanlık ortamlarda okuyabilmeniz, çok ışıklı ortamlarda(güneşli hava vs) tablet veya telefon ekranı gibi görmekte asla zorlanmamanız, wifi ile kablosuz şekilde kitapları indirebilmeniz, uzuun süren şarj kapasitesi, ekranın hiç mi hiç göz yormaması, birkaç kitap aynı anda okuyorsanız hepsini birden yanınıza alabilmeniz, çok kalın kitapları incecik kindle'ınızda taşıyabilmeniz, okurken sağa sola dayayıp handsfree vaziyette okuyabilmeniz :) böyle gider bu liste. altını çiziyorum kitaplara not alıyorum demişsiniz, onları kindle'da da yapabiliyorsunuz, hatta kindle ayrı bir kitapçık oluşturuyor bu altını çizdikleriniz için. highlight edebiliyorsunuz kitap üzerinde. hemen kitap üzerine not da ekleyebiliyorsunuz. bi yerlerdde paylaşabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. dahası sözlüğü var ve internet erişimi açıkken okuduğunuz yabancı dildeki kitaptaki bilmediğiniz kelimeyi şak diye hemen aratabiliyorsunuz. türkçe kitap okurken bile bir türkçe kelimeyi wikipediadan aratabiliyorsunuz. wifi biraz şarj yiyor ama haberiniz olsun.

bu kadar artısı varken hiç mi eksisi yok derseniz tabii ki var. mesela kitabın başında bir harita var. okurken çok ilerlediniz, öyle hemen dönemiyorsunuz. aslında yer imi ekleyerek o problemi de çözebilirsiniz. sonra kitap okuma deneyimi biraz yüzeysel kalıyormuş gibi hissediyorum ben şahsen. kitap kokusu hissi sayfalar... romantikliğine yorulabilir bu durum. öte yandan bir kütüphanenin hantallığının yanında her şey çok pratik.
  • olutaklidi  (21.04.20 19:45:45) 
İngilizce bilmediğiniz bir kelime gördüğünüzde kelimeye basıyorsunuz ufak bir pop-up ile sözlük tanımı açılıyor. Amaç dil öğrenmekse sırf bunun için bile alınır. Üstelik bu kelimeleri kayıt ediyor, daha sonra erişilebiliyor.


  • nabrukk  (21.04.20 19:51:37) 
3 yıl önce aldım, toplamda 10 kitap okumuşumdur. Yani aldım ve bir kenara attım aslında fakat yine de iyi ki almışım.


  • but that was just a dream  (21.04.20 19:52:11) 
tabletle kindle aynı değil. tablet gibi ekranlara bakmak hele bilgisayarda çalışan biriyseniz gün boyu, akşam da tablette kitap okuyayım çok zor. bende var kindle toplamda 100 kitap okumuşumdur. hala da kullanırım ara sıra. öğrencilikte kitaba para vermek istemediğim dönemde baya işime yaramıştı.


  • barisa  (21.04.20 20:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.