[]

elektrikçiler/elektronikçiler içeri

5V / +-12V / 24V bir power supply getirtiyoruz. makinanın power supply'ı bu. 24V makineyi çalıştırırken diğer voltajlar eksen kartlarını çalıştırıyor.

Soru: bahsi geçen power supply konvertör müdür, invertör müdür, redresör müdür nedir? ekipmanın kendi başına UPS gibi enerji sağlama durumu yok. 220'yi alıp düşürüyor.


 
ac dc dönüştürücü(konvertör) den bahsediyorsunuz yanlış anlamadıysam. yani bildiğimiz telefon şarj etmek için kullandığımız adaptör ile özünde aynı prensipte çalışan aletten. fakat ne sormak istediğiniz anlayamadım.


  • belkider  (21.04.20 14:39:04) 
AC-DC donusumu bakimindan konvertor deriz. invertor frekans ayari yapan cihazlara denir, genelde DC-AC donusumu yapip frekansi 50Hz olarak ayarlarlar (turkiye icin). redresor dogrultucu demek, power supply da dogrultucu ama komplex yapi olarak AC-DC donusumu yapip voltaj dusurdugu icin konvertor demek daha dogru bence. redresor o anlami karsilamiyor tam olarak.

ayrica ayni ekipman bilgisayar kasalarinda da var. onda da 3.3. 5 ve 12 volt cikislar var ve yaygin kullanimi sadece PSU, power supply. o sekilde de cok teknik olmayan durumlar disinda anlasilacagina suphem yok.
  • icim urperiyor  (21.04.20 14:42:55 ~ 14:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.