[]

sigortasız motosiklet satışı hk.

merhabalar,

2019 aralık ayında çok uygun fiyata iyi bir motosiklet bulmuştum.. b ehliyetim vardı ve mevcut belgeme a ekletip sürüş öğrenmeye başlayacaktım.. o gün bugündür kapalı otoparkta bekletiyorum motoru..

ilk dönem mtv borcumu ödedim.. güzel bi teklif geldi.. elden çıkarmak istiyorum.. trafiğe çıkmadığım için sigorta yaptırmamıştım.. sigortasız bu motosikleti satabilir miyim? sigorta şahsı bağlıyor satışla alakası yok diye biliyorum ama sorduğum arkadaşlarım emin konuşmadılar.. satabilirsin diyen var satamazsın diyen var..

motoru ilk sahibinden aldığımda noterde kimse adama sigortası var mı nedir ne değildir diye sormamıştı..

 
Muayenesi varsa sıkıntı olmaz, sigorta olmadan da satılır araç.


  • John Bloor  (21.04.20 13:20:36) 
tecrubeli biri olarak kesin soyleyebilirim ki, guncel trafik sigortasi yoksa satis gerceklesmez. sigortayi yaptirip noter satisindan sonra iptal ettirmeniz gerekiyor. sigorta tutarini geri alacaksiniz tabi sigortasiz donemlere denk gelen tutar haric. bu durumda sigortayi online yapmak yerine varsa tanidik bir acente ile yapmak daha mantikli.


  • bunch of  (21.04.20 13:28:52) 
Sigortasız ve muayenesiz satış olmaz kural bu.


  • acebi  (21.04.20 15:35:00) 
Yakın zamana, yani noterlerin ruhsat vermeye başladığı zamana kadar sigortasız satış yapılıyordu. Ama yeni alıcı sigorta kestirmeden emniyete gidip ruhsatını çıkaramıyordu.

Yeni sistemi bilmiyorum, ama mantıken sigortası yok diye noter işlem yapmamazlık yapmaz. Satıcı değil de alıcı sigorta kestirir ve ruhsatı çıkartır sanırım.
  • John Bloor  (21.04.20 17:26:16) 
araç galerileri nasıl yapıyor bu işi? satın alıp galeriye koyduğu her araca sigorta yaptırdıklarını düşünmüyorum.. neyse şansıma satış için ilk notere gideceğim..


  • synche  (22.04.20 05:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.