[]

Almancı sorusu

Almancı gençlere baktığımda bizdeki ortalama gençlerden daha iri yapılı uzun falan olduklarını görüyorum. Kaliteli beslendikleri için mi? Tc'de hobbit gibi kalan çoğunluğun nedeni makarnayla ya da kalitesiz besinle büyükmek mi?




 
Sırp halkı da aşırı iri yapılı, ben coğrafik olduğunu düşünüyorum.


  • kanlakarisikyagmur  (21.04.20 12:35:28) 
Kaliteli beslenme.

Hollanda fakir bir ülkeyken Avrupanın cüceleri diye dalga geçerlerdi. 1 yüzyıl sonra Ticaretle en zengin devletlerden biri oldu.

yüzyıl içinde 15-20cm boy attı adamlar, şu an hala Avrupanın en uzun boylu ülkeleri içindeler. (Dİğer bir yan etki olarak rüşvet bayağı azaldı. memur iyi maaş aldığında rüşvet almıyormuş)

Aynı şekilde ABD 40-50 yıl öncesine göre 5 kilo fazla 5 cm kısalaştı. sebebi: kalitesiz ve kötü beslenme.
  • KaraSakall  (21.04.20 12:41:03) 
Valla benim gördüğüm Türkler Almanya'da bile kısa boylular. Aralarında 3-5 tanesine göre bir sonuca varıyor olabilirsin. Ya da Boşnaklarla karıştırıyor olabilirsin.


  • maxim gorki  (21.04.20 12:44:44) 
Milliyetten bagimsiz yeni nesil her yerde hormonlu. Ulan bizim ilkokulda beslenmeye muz konulmasin, alamayanlar var muhabbeti vardi anasini satayim. Muzun, magnumun pahali oldugu yillarda buyuduk. Onlar refah devletinde buyuyorlar bir de. Arti parklar, bahceler, spor salonlari girla. Mesut Oziller, Ilkaylar nasil yetisiyor, bizim ligin bile alayi gurbetcilerden olusuyor. Hadi onlar uc ornek diyelim gettosuna bile gitsen gidiyorsan kikboks, tekvando, vucut gelistirme bilmemne yapan bir suru adam var. Biz de beden egitimi dersinde milleti spordan sogutuyorlardi, 19 mayis, 29 ekim ayagina asker gibi sag sol yurutuyorlardi sadece, spor yaparsan, iyi beslenirsen fizik olarak serpiliyorsun cok kotu genler yoksa.


  • freedonia  (21.04.20 13:29:43) 
Ne kaliteli beslenmesi... En cok cop yiyenler maalesef orta ve alti kazanan gocmen ailelerin cocuklari. Türkiye gocmenlerinde de durum ayni. Cin nudellerini susuz gomuyorlar trende. Onemli bir kismi da sagliksiz gozukuyor, asiri kilo sebebiyle.

Bunun yaninda, burada cocuklar spora yonlendirilir, en azindan okulda bunun alt yapisi vardir. Türkiye´deki cocuklara oranla Almanya´dakilerin daha cok spor yapma sanslari var.
  • buf-e kür  (21.04.20 13:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.