[]

Gece Plağı/Splint Muadili

Merhabalar.

Bruksizm problemimden dolayı gece plağı veya splint yaptıracaktım, bir süre sonra da ortodontik tedaviye başlayacaktım ancak salgın sebebiyle kaldı maalesef. Tek dişim paramparça olup sadece et içindeki kısım kaldığı için çekildi, onun yanındaki azı dişimin dış kısmında da yarısı yok. 2-3 tane de ucu minik kırılmış dişim var öyle bir durumdayım. Üzerine bu dönem stresten dolayı dişlerimi daha çok sıkmaya başladığımı farkettim. Yamuk dişlerden dolayı baskı eşit yayılmadığı için daha çok kırılma oluyor zaten. Eğer bir çözüm bulamazsam süreç sonuna kadar birkaç dişim daha parçalanacak gibi.

Gece plağı veya splint muadili bir şey yapma şansım var mı, ya da alternatif bir öneriniz var mı?

 
yaptirabiliyorsan botox yaptir acilinden. o kadar kuvvet veriyorsan botoxtan baskasi yaramaz.
plak icin kalip almalari lazim, bir kac kere gidip gelmen lazim. (en azindan benim oyle olmustu) botox icinse 1 kere gidiyorsun, belki bir de 10 gun sonra kontrole gidiyorsun. yalniz gidip de ucuz diye guzellik salonunda ya da kiyida kosede kalmis bir yerde degil, cene cerrahina yaptir. sonra etkilenmemesi gereken kaslarin da etkilenir.

  • 65 derece  (21.04.20 17:29:09) 
gece plağı hafif derecede sıkmalarda çözüm olarak sunuluyor diye biliyorum.

plak için bir kere kalıp vermeye gidiliyor, birkaç gün sonra veya genelde bir hafta sonra teslim almaya gidiyorsun. plağın yapıldığı plastiğin sertliği burada önemli bir konu. plak çok sertse diş eti problemlerine sebep olabiliyor veya çok yumuşaksa hiçbir işe yaramıyor. bu noktada dediğim gibi plaklar senin için işe yaramaz diye düşünüyorum.

botoks işinde de ileri derece bruksizm hastalarında birkaç sefer halinde uygulanıyor tedavi. yaklaşık 1,5 yıl düzleminde 6 ay aralıklarla gidilmesi tavsiye ediliyor genellikle. ilk birkaç hafta çiğnerken alışmakta güçlük çekebilirsin veya yoğun hissizlik yaşayabilirsin, normaldir ve zamanla geçer. çenenin diğer fonksiyonlarının olumsuz etkilenmemesi açısından tam olarak doğru kası bulmak gerekiyor. seri üretime geçmiş gibi estetik yapan biri yerine işinin ehli birine gidersen daha iyi olur.
  • pearson  (21.04.20 17:59:00) 
www.decathlon.com.tr

Gece plağı değildir. Tıbbi ekipman değildir. Bilgi amaçlı paylaşıyorum.
  • renegade  (21.04.20 22:25:11) 
Salgından dolayı diş hekimine gitme şansım olmadığı için (yani splint veya botoks uygulatamadığım için), evde uygulayabileceğim alternatif bir çözüm sormuştum ama pek anlaşılmamış sanırım.

Sorunu yaşayıp da arama sonucu buraya gelenler için şöyle bir bilgi ekleyeyim: bir diş hekimi diş gıcırdatma önleyici aparey önerdi. Sıcak suda bekletilip ağızda şekil alması sağlanıyor, gece plağının amatör olanı. Kalıp almadan kullanılanları da var. Eczanelerde bulunabileceğini söyledi ancak girdiğim 4 eczanenin hiçbirisinde yoktu, internetten sipariş verdim. Mouth guard, dişlik, bruksizm plağı, diş gıcırdatma engelleyici yazarak bulabilirsiniz.

Decathlon linkindeki ürün kalıp alınmayan, sporcuların kullandığı mouth guarda bir örnek.
  • rakunzelll  (23.04.20 01:42:27 ~ 01:43:55) 
Decathlon dan paylaştığım da. O şekilde. Kaynar suya atıp yumuşatıp sıkıyorsunuz. Böylelikle şekil alıyor. Gece plağımı unuttuğum kısa bir gezide kullandım.


  • renegade  (24.04.20 00:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.