[]

Fotoselli musluğun maliyet problemi

Fotoselli musluk sayesinde bir miktar su tasarruf edilir. Buna karşılık olarak da bir miktar elektrik enerjisi sarf edilir. Sizce değer mi bunun için? Maliyet analizi yapabilecek olan var mı?




 
hangi marka musluk? mutfak mı wc mi? evde kaç kişi yaşıyor? fotoselli musluğun fiyatı ne? evdeki su basıncı ne? hangi şehirde yaşıyorsun (su birim fiyatı)? musluk kullanma alışkanlığın nasıl?


  • sttc  (21.04.20 00:03:08) 
Elektrik sarfiyatı için şuradan fikir edinebilirsin: www.google.com

Yani diyor ki 4 adet alkalin kalem pil (bimde 4 tl, Duracell de 10-15 TL olur heralde) günde 300 kere açıp kapasan bile 2 yıl götürür. Yani günde 100 kere açıp kapasan yılda 1 TL ile 3 TL arasında bir elektrik maliyeti olur tahmini.
  • nabrukk  (21.04.20 00:16:46) 
musluğun kendisi maliyetli


  • bir soru sorcam  (21.04.20 00:18:37) 
fotoselli musluğu bence evlerde kullanılacak bir şey değil. ben açıkçası umuma açık yerlerde kullanılması taraftarıyım. adam tuvalletten pis elleriyle çıkıp aç kapa musluğa dokunabilir ve bu temizliğe aykırı bir durumdur ancak fotoselli bataryada böyle bir şeye gerek yok.

maliyet analizi yapacak kadar çok elektrik harcayacak bir şey değil. su konusunda da bizim toplumda gerçekten tasarruf sağlar ancak suyun maliyetini düşük görürsek yine bir fotoselli batarya tasarruf örneği değildir.

kötü yanı da şu; insanlarımız eğer düzgün ayarlanmadıysa( zaman ayarı) ellerini görüntü yerine tutarak sürekli su akmasını sağlıyorlar ve motor sürekli çalıştığı için yanıyor.

görsel ve temizlik dışında bir karı yoktur fotoselli bataryanın. umuma açık bir yer için düşünüyorsanız kesinlikle fotoselli olmalı.
  • blue eyes white dragon  (21.04.20 00:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.