[]

teizm - ateizm?

27 yaşındayım. kendimi bir dine de mensup görmüyorum ama ateistim de diyemiyorum gönül rahatlığıyla. tanrının var olup ya da olmamasına dair bir hissim de yok.

insanlar hangi düşüncede olduğundan nasıl emin oluyor? elbette ki bir şeyler okuyup fikrini şekillendirenler vardır ama herkesin de bir şeyler okuduğunu sanmıyorum ben. bu yaşta bu konuda bir fikir sahibi olamamak normal midir?

ne yapabilirim ya da daha önemlisi bir şey yapmalı mıyım bu konuda?

 
(bkz: agnostisizm)
(bkz: apateizm)

Bir şey yapmalı mıyım sorusu bile çok öznel. Teologların ya da aksine Richard Dawkins gibi bilimcilerin yazdıklarını okuyabilirsiniz isterseniz.
  • kobuzchu kiz  (20.04.20 22:38:54) 
simülasyon teorisine bi bak istersen


  • megacracker  (20.04.20 22:46:11) 
kendini bir kalıba sokma. benim çok aram yok de geç. bu tür şeyleri konuşmak manasız zaten. agnostik tanrının varlığını bilemeyiz diyor hmm. çok zorlama böyle kalıplar. ayrıca ateizm de yaratan bir şeyin var olma ihtimali sıfırdır anlamına gelmiyor. tanrıdan anladığınız saç teliyle uğraşan bir tanrıysa bu olamaz diyor.


  • bohr atom modeli  (20.04.20 22:48:24) 
Kardeşim 27 yaşındasın bunlarla zamanını harcayacağına kendini geliştirmeye, hayat standardını yükseltmeye bak bence.


  • maxim gorki  (20.04.20 22:59:37) 
bu tür şeyleri konuşmak mantıksız, 27 yaşındasın bunlarla zaman harcama nasıl cümleler ya? kendini geliştirmek isteyen bir bireyin ilk yapması gereken şey her şeyi sorgulamasıdır.

ben de benzer çelişkiler içindeydim. türkiye'de büyüdüm sonuçta bu kültürle ama ait hissetmiyordum. ateist ise kesinlikle değilim. hatta ateistleri dinci görüyorum.

düşünüp neye itiraz etmediğinizi bulmanız lazım.

kendim için düşününce; elimde yeterli veri olmadığını düşünüyorum net bir tanıya varmak için. o yüzden (bkz. agnostizm)i benimsedim.

hatta daha da sorguladım; tanrı olabilir, bir simülasyonda yaşıyor olabiliriz ya da bambaşka bir şey olabilir ama her şeyi başlatan bir şey olması gerektiğine inanıyorum. o yüzden de deist agnostizm diyorum kendim için.
  • aguen  (20.04.20 23:41:58) 
benim böyle bir şeye ne ayıracak vaktim ne de yoracak kafam var, o nedenle çok umrumda değil. bir fikrimin olması için onun hakkında bilgim olamsı lazım, sonra karşı argümanları okumam, dinlemem lazım ancak o zaman ben şunu düşünüyorum diyebilir.

birisi soruğu zaman agnostiğim diyip geçiyprum. birisi atesit misin derse hee diyorum. çok da fifi ne olduğum. gerçekten de insanların bu tanrının varlığı ya da yokluğuna bu kadar obsesyon beslemesi de garip geliyor. benim gibi düşünüyorsan siktiret. yok merak ediyorsan da hiçbir zaman gerçek cevabı bulamayacaksın. ama en azından kendi fikrilerin olacak ve kendince bir şeylere cevap verebileceksin.
  • cedric tweedledee  (21.04.20 19:48:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.