[]

gerçekten ihtiyacı olanla numara yapanı nasıl ayıracağız?

Malum ramazan geliyor. Hayır ayı. Hayır yapmak istediğimizde gerçekten ihtiyacı olanla çerçöpü nasıl ayıracağız? Donanımhaber ölücüsü dolmuş ülke zira..

Fikirler?


 
Mahallede oturan insanlar bence daha kolay tespit edilebilir. Komşuluk ilişkilerinin mahallelerde hala yaşadığını düşünürsek mahalleli gerçekten kimin neye ihtiyacı olduğunu bilebilir.


  • black holes in the sky  (20.04.20 20:59:02) 
Bizim burada muhtar cok yardimci oluyor.bizden fazla ugrasiyor kadin.


  • duptıs  (20.04.20 21:40:10) 
internet üzerinden çok takılma.
bu gibi konularda mahallelide ve komşularda var ne varsa.
muhtarlık, mahalle camisi ve komşular (özellikle yaşlı olanlar) daha iyi bilirler. ayıptır söylemesi ben sadakamı hep bu şekilde veriyorum. özellikle dul çocuklu ve çalışmayan kadınlar.
  • etna  (20.04.20 21:56:09) 
Aynı soru benimde aklıma geldi geçen sene, geçen sene Darüşşafakaya bağış yapmıştım bu sene de aynısını yapacagım.


  • paramolacak  (20.04.20 22:25:44) 
gerçekten ihtiyacı olan bir kişi yardım alıyorsa ihtiyacı olmayan 15 kişi yardım alıyor. bu oranı böyle bilin. yardım alanların çoğu ekonominin çok iyi olduğunu düşünüyor mesela, ama aynı kişiler bir yardım söz konusu olduğunda koşup kendi adını yazdırıyor hemen. evde 4 çalışan var, oy kullanmaya memleketlerine gidiyorlar zira muhtarlık seçimi daha önemli, haliyle evde kadın tek yaşıyor görünüyor yardım alıyor. diyanet camiye giden cemaat dışında kimseye vermiyor. belediye, devlet, büyükşehir belediyeleri yemek dağıtıyor kimse acından ölmez bu devirde ama milletin mevzusu açlık değil zihniyet dilenci. gözünüzün görmediği ve emin olmadığınız kimseye vermeyin. 3 gün sonra gerçekleri öğrenince bu sefer kimseye yardım yapmak istemeyeceksiniz, olan gerçekten yoksun olan insana olacak. apartmanı olan, aynı binada 2 dairesi olan ve sıcak yemek için devlet kurumlarına giderek ağlayan yalvaran insanları gördü bu gözler. yaşına başına bakmayın dilenci zihniyet her yaşta ve her yerde.


  • seyduna6687  (20.04.20 23:47:32) 
Şüphelenirsen az ver, süphelenmezsen çok ver.

İnternet üzerinden dilenen çok üçkeağıtcı var maalesef, ben bu durumlarda nakti değil de ayni yardım yapmaya çalışıyorum.

İşyeri ve evimin etrafında bildiğim insanlara da nakit yardım yapıyorum.
  • John Bloor  (21.04.20 11:20:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.