[]

kampçı arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Selamlar sizlere birkaç sorum var, uzun olacak ama bir soruma dahi ışık tutabilirseniz sevinirim. planladığım birkaç ülkelik daha kesinleştiremediğim yurtdışı gezisi ve diğer gitmek istediğim kamp etkinlikleri için mat, uyku tulumu ve çadır baktım ama deneyimsiz ve her ihtimali düşünen birisi olduğum için aklımda sorular kaldı;

genelde sıcak havalarda kullanacağım fakat biraz soğuk olduğunda beni yarı yolda bırakmasın istiyorum.

çadır sorusu
1-decathlon'daki 2 kişilik fresh black çadıra baktım, bu teknolojiden dolayı içi diğer çadırlara göre baya hava alıyormuş,hava alması biraz soğuk havalarda sıkıntı çıkarır mı diye düşündüm ayrıca güneş ışıklarını yansıtıp içerisinin ısınmasını da engelliyor, sonuçta hava serinken vuran güneş sayesinde falan çadır ısınmaz mı merak ettim. bu çadır sadece yaz için mi üretilmiş yoksa diğer mevsimlerde kullanılabilir mi

mat sorusu:
2-yine decathlon'daki mh200 matına baktım, 20 dereceye kadar koruyormuş yeterli midir ?

uyku tulumu sorusu:
3- 10 derecelik bir tulum fazla mı olur ? kafamda hava sıcaklıklarını hiç kestirebilen birisi değilim. 15 veya 20 derecelik mi almalıyım ?

 
seni soğuktan koruyan şey çadır değil uyku tulumudur. en önemli ekipmanın uyku tulumu. iyi bir çadır ve iyi bir mat, iyi bir uyku tulumun yoksa hiçbir işe yaramaz.

çadırların mevsimlik özellikleri etek boyuyla ilgildiir, yazlık çadırın etek boyu ksıadır, 3 mevsimlik çadırda bi tık daha uzun olur ve 5 mevsim çadırda etek (dış branda) boyu çadırın yan tarafından uzayarak gider. böylece, çadıra kar yağmur hiç değmez. kumaş farkı olarak mevsimlik özellikler sıcaktan koruma noktasında önemli bir fark yaratmaz. yalnız rüzgar dayanıklılığı ve m3 cinsinden üzerinde taşıyabildiği yağmur daha fazladır. Fresh & black çadırın dış brandası muşamba gibidir, diğer 3 mevsimlik çadırlara nazaran oldukça koruyucudur. bu çadırla beraber çadır içi askılı fener almayı da unutmayın. fresh and black çadır güneş altında insanı bunaltmaz. kullanması keyifli bir çadırdır.

matın işlevi zeminle izolasyon sağlamaktır. kalın bir mat alın, markasına takılmayın.

uyku tulumu en önemli malzemen. sakın ucuzuna kaçmayın. o dereceler extreme comfort vs için yazar, dereceleri ona göre inceleyin. yazlık tulum almayın, gerekirse tulumun içine girmez battaniye gibi üstünüze örtersiniz. o yüzden iyi bir uyku tulumu ve derecesi düşük olsun.

son olarak, fb çadır alacaksanız 2 kişilik değil 3 kişilik alın. biraz çadırcılığa sararsanız iyiki 3kişilik aldım dersiniz.
  • fucking machine in my head  (20.04.20 20:49:52 ~ 20:52:29) 
@fucking machine güzel şeyler yazmış, ek olarak diyebileceğim yanınıza cep sobası (ısı bandı) alın ki ne olur ne olmaz. Aniden hava soğur lazım olur vs.

Tulum konusu gerçekten çok önemli, ne kadar soğuğa dayanıklı alırsan o kadar faydalı. Gerçek bir yaz kampında ihtiyaç olmaz, ama diğer her mevsimde gece aniden hava çok soğuyabilir, tulumun iyiyse üşümezsin, he hava sıcak mı oldu? Tulumdan çıkar üzerine örtersin.
  • John Bloor  (21.04.20 11:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.