[]

Altı delik olmayan saksıda maydonoz ve soğan yetiştirilir mi?

Karantina günlerinde evde bitki yetiştirmeye karar verdim ve bu konuda hiçbir tecrübem yok. Birkaç tane saksı ve çiçek toprağı satın alıp, maydonoz ve soğan ektim. Saksıların altları delik değildi. Şimdi bu işte bir gariplik olabileceği ihtimali aklıma geldi. Saksıların altlarının delik olmaması ne gibi bir problem yaratabilir? Problem yaratıyorsa neden bütün saksılar delikli olarak üretilmiyor?




 
fazla koyduğunuz su tahliye deliklerinden çıkmazsa kökler çürür bitki ölür.


  • iddaaci  (20.04.20 17:52:39) 
Suyu dikkatlice koysam? Fazla olmayacak şekilde?


  • rabitelli  (20.04.20 17:55:55) 
Deliksiz saksılar genelde süs saksısıdır, bazı salon bitkileri için de kullanılır.

Saksıyı dikkatlice ve yavaşça uygun matkap ucuyla delebilirsiniz aslında, ya da kontrollü bir şekilde fazla sulama yapmadan dikkatli sularsanız sıkıntı olmaz.
  • John Bloor  (20.04.20 17:58:11) 
Altını delin. Ama delince tabanında muhtemelen çıkıntığı olmayacağı için delikler bişeye yaramayacak. O yüzden saksının altının kenarlarını delin, orta kısmını da saksıyı yerden yükseltecek taş maş bişey koyun.


  • coca cola  (20.04.20 17:59:45) 
suyu dikkatlice koyma ihtimaliniz çok az çünkü yeteri kadar sulamak için suladıktan sonra alt deliklerden çıktığını görünce kesmeniz gerekir. eğer az sularsanız gittikçe sertleşen toprak, suyu köklere iletemez ve bitki yine ölür. yani o miktarı ayarlamak zor. biraz fazla verseniz gider kökte birikir. ama delik olursa aşağıdan çıkana kadar sularsınız. fazlasını atar geriye yeterli miktar kalır.

çözüm nedir peki derseniz: saksıyı delmeyecekseniz dibine yaklaşık 2,5cm derinliğinde çakıl,taş ne bulursanız döşeyin üstüne toprak geçin.
  • iddaaci  (20.04.20 18:34:15 ~ 18:35:05) 
Aldığınızı söylediğiniz saksı toprağı muhtemelen torf'tur. Su tutuculuğu çok fazla olduğu için çok tecrübeli değilseniz suyu ayarlamanız pek mümkün değil.
Hazır daha işin başındayken ektiklerinizi feda edip saksıları delin ve torfu bahçe toprağı ve bulabilirseniz gübre ile harmanlayıp kullanın.

  • Mirket  (20.04.20 18:51:30) 
Ektiğim toprakları başka bir saksıya taşıyabilir miyim acaba? Bitkiye zarar verir miyim bunu yaparken?


  • rabitelli  (20.04.20 18:59:55) 
yeşermiş fideleri taşıyabilirsin. Çıplak köklü hale getir. bi sakıncası yok. Tohum halindeyse filizlenme mesafesinden fazlaya gömülürlerse bir şansları olmaz.

Onlardan bahsettiğin için Maydanoz ve soğan özelinde söyledim bunları. Örneğin çam fidanında öyle bir aktarma söz konusu olmaz.
  • Mirket  (20.04.20 22:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.