[]

Maske neden bu kadar sorun oldu?

tamam, dağıtımda yaşanan yanlışın yanlışı uygulama tercihleri falan var da...

üretimde neden bu kadar sorun var? dünyanın ocaktan beri ffp3 maskele doldurulması gerekmiyor muydu?

bilen arkadaşlar var mı? çok mu zor bu maskeleri üretmek?

 
üretimi bilemem ama tüketim hızının fazla olduğu bir gerçek.


  • helenart  (20.04.20 17:30:05) 
Bana Türkiye'nin maske durumundan çok Avrupa'nın maske durumu garip geliyor. Fransa gibi ülkeler nasıl maske üretemiyor da vatandaşları, doktorları ağlak bir şekilde videolar çekiyor? Bu kadar zor mu maske üretmek? Anlayamıyorum.


  • pearson  (20.04.20 18:30:09) 
Maske pazarinin 80% Cinin elinde. Niye cunku kapitalizm bu. yurt disindan ucuza almak varken, niye emek. zaman adamlar. Cinde karin tokluguna ureten kitle var sonucta. Arti bir de stoga ne gerek var kafasindalar. Isletme okullarinda just in time logistics, supply chains diye beyaz yaka abiler sabahtan aksama kadar yararlarini anlatip oduller aliyorlardi alsinlar bir taraflarina monte etsinler simdi just in time logistigi. Bu olaylar olunca Cin dahil diger ureticiler ihraci durdurdu bir sure. herkes kendi ulkesini dusunmeye basladi. Almanya, Fransa bunlar da bir nebze uretim var en azindan. Amerika hepten sapa oturdu. Buyuk ulke, yetismiyor. talep cok fazla. Ingiltere desen fiyasko, mallar suru bagisikligi yapicaz diye 2-3 haftayi bosa harcadilar. Insan o arada ekipman, kit mit stogu yapar onu bile yapmamis mallar. Genel olarak talep cok fazla, uretimi oyle kolay da degil. Bunun standardi var, saglik, guvenlik acisindan uygun olmasi lazim. Hadi Sokaktaki adama bez gibi bir seyler urettin verdi, hasta bakicisina, doktora, hemsireye ne idugu belirsiz ekipman veremezsin, verirsen onunu hic alamazsin virusun. Meslek liseli adam uretir, yok t-sshirtculer maske uretecek vs bunlari gecin, onlarin urettikleri canavarin disinde kovuk, kitlesel uretim lazim. Mevcut ureticiler full kapaste calisiyor buna ragmen Amerikan maske ureticileri roportajda talebi en az 2 ayda karsilayabiliriz diyordu.


  • freedonia  (20.04.20 22:06:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.