[]

altın almalı mı?

şuan 375 tl gram. bu fiyattan alınırsa 6-12 aylık vadede zarara uğrar mıyım?




 
Onu kestirmek zor ama yıllık değişim grafiklerine bakabılırsın. Ben senelerden beri her ay kur ne olursa olsun fix yapıyorum bütçem kadar. Allah korusun ölüm, işsizlik durumu vs gibi büyük seyler olmassa bozdurmayacağım için hep kazandım su zamana kadar.


  • paramolacak  (20.04.20 15:30:51) 
buna kimse evet ya da hayır diyemez. piyasa analizlerini okuyarak kendiniz bir çıkarıma varabilirsiniz ki o bile şaşabilir. bunu bilebilen birisi olursa zaten zengin olur :) piyasa öngörüleri tahminleri vardır ancak bunların da hep yanılma payı vardır.
verdiğiniz vade diliminde ne olacağını kimse bilmiyor ancak tahminler var dolayısıyla bu tahminlerden ancak analiz yapılır.ki bu analizi elinizdeki duruma göre yorumlayacak olan sizsiniz. ne kadar miktarda yapılacak yatırım mesela bu bile oldukça önemli.

bence önemli olan risk/kar -zarar dengesine bakmak. yatırım kişiye özeldir ve portfoye göre değerlendirilir. Tavsiyem yatırım yapmak istiyorsanız biraz finans okur yazarlığı edinmeniz.bu sıralar çok fazla bu şekilde soru gördüğüm için genel bir şeyler yazmak istedim. özel bir bankada piyasa riskinde çalışıyorum. benim hem iş deneyiminden hem de genel olarak kendi tecrübelerimden gördüğüm şey bu. Kimsenin tavsiyesiyle yatırım yapılmaz.
  • tuborg yesili  (20.04.20 15:34:18) 
6-12 ay için riskli bence, daha uzun süreler olsaydı alın diyebilirdim ama bu kadar kısa vade için alın diyemem.


  • candide  (20.04.20 15:36:25) 
Evet kazanırsın. Hem dünyadaki hem de ülkedeki konjonktür orta ve uzun vadede altının yükselmesini destekliyor.


  • maxim gorki  (20.04.20 20:13:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.