[]

zorla izin kullandırmak

iş yerimden izin haklarımı kullanmam istendi.
bu olayın sebebi nedir? iş yeri neyi amaçlıyor?
yapmazsam ne olur?


 
Yurtdisi icin konusursam; sirketler sene başında herkesin tatilleri icin olan parayi kenara koyuyor ve sen kullandikca bu parayi maliyet olarak yazabiliyor.
Buradaki amac bu parayi kullandirip maliyet olarak yazmak.
Misal calistigim firmada sene sonuna 10 gun izin birakilabiliyordu, bu sene 5e dusurulecek. Sadece bunun etkisi 180k€.
Ama tr'de ayni mi emin degilim.
  • logisticsmanager  (20.04.20 14:35:38) 
korona riskini düşürmek için işyerindeki çalışan sayısını azaltmak?


  • nabrukk  (20.04.20 14:56:05) 
@nabrukk herkes evden çalışıyor zaten.


  • yetkili birine benzeyen abi  (20.04.20 15:30:19) 
şirket işleri nasıl, uzaktan çalışmaya elverişli mi ? bazı üretim firmaları üretimi durduruyor ya da hacmi azaltıyor. e gelir aynı değil. öncelikli olarak çalışanlarına izin kullandırtıyorlar. daha sonra ücretsiz izine geçebilirler.

Yani ücretsiz izine çıkarmaya ön hazırlık olabilir.
2.si de yazın işler düzeldiğinde kimse izne çıkmasın herkes çalışsın olabilir.
  • fezagezgini  (20.04.20 15:43:03) 
en doğru cevap logisticsmanager'ın yazdığı. tr'de de benzer nedenlerden dolayı yapılıyor genelde.


  • biergarten  (20.04.20 15:54:09) 
yukarıdakilere ek olarak; izin programını yapmak ülkemiz kanunlarına göre işverenin insiyatifindedir. Yani uygun bir süre önce bildiriler ise bütün bir şirketi yıllık izne gönderebilirler. Misal; şu şu şu veya bütün çalışanlar şu tarihler arasından yıllık izne çıkacaklardır.

www.ozbek.av.tr
  • cursor  (20.04.20 16:36:18) 
Korona bittikten sonra personel izine çıkıp iş gücünden kayıp yaşamak istemiyorlar çünkü. Hali hazırda zaten ortalık karışık, işler verimsiz izinlerini bitirsin personel ki eylül ayında tam tempo çalışırken millet izine gitmesin diyorlar. (Eylül ayını salladım tabi).


  • talasas  (20.04.20 16:43:07) 
Aslında her sene yıllık izninizi biriktirmeden kullanmanız gerekiyor. Bizim şirkette izinlerimizi bu dönemde kullanmamız için düzenleme yapıldı. Bu senenin izinlerine dokunmadılar ama önceki senelerden birikmişler varsa ya kullanırsın ya da kullandırtırım diyorlar.


  • SiyamkedisiZorro  (20.04.20 17:27:07) 
@talasas herkes iş yerine döndükten sonra izin istese de yine vermeyebilir.
sorun o değil. şimdi izin kullanın, her şey normale dönünce biz bu kullandığınız izinleri size kullanmanız için veririz zaten diyorlar. yine tatile çıkacaksınız diyorlar. ancak ben döndükten sonra aynı iş yerinde çalışmıcam diyelim ya da onlar beni işten çıkartırsa iznim kalmadığı için izin günlerimin parasını da alamıcam.

  • yetkili birine benzeyen abi  (20.04.20 19:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.