[]

Bir tekstil işi düşüncesi

Türkiyede bir fabrikanın ihraç fazlası ürünleri (burbery, timberland, armani, levis, massimo dutti, hugo boss vs.) altında bulunan bir dükkanda piyasadaki fiyatının yaklaşık 1/5 oranı bi fiyatla satılıyor.
Tekstil ürünü olarak mevsime göre tshirt, kot, boxer, sweatshirt vs pamuklu kumaş üzerine her ürün mevcut.
Örnek veriyorum; piyasada o zamanlar 400tl bir değere sahip hugo boss marka bir kotu 80 tlye almıştım. Buna %50 gibi bir kar koyup 160 tl ye satmak mantıklı fakat sorun bu ürünün orjinal olduğuna nasıl inandırabiliriz alınan yeri söylemeden? Mesela hugo bossa kotun üstündeki barkod veya numarayı mail atsak müşteri teyid alabilir mi? Sitede satılan her ürünün görseline bu barkodları koysak...ama sadece hugo boss değil, atıyorum timberlandde aynı.

Not: satış internet üzerinden yapılacağı için müşterinin ürünü satın almadan reelde görme şansı olmayacak.

 
@maxim gorki ee yani?


  • Unde bach canim  (20.04.20 11:04:15) 
İhraç fazlası bir ürünün markanın orjinallik doğrulamasına girip de geçebileceğini hiç sanmıyorum. Bu dediğiniz zaten mümkün olsa üreticileri yapar yapar orjinalmiş gibi satar. Bu büyük bir suçtur. Kaldı ki marka yakalarsa her türlü cezayı da kesebilir.


  • Esinsin  (20.04.20 11:15:57) 
reklamını müşteriye yaptırıp güvenilirliğini müşterine teyid ettireceksin.

tavsiyem önce maliyetinin az üzerinde fiyatla satıp müşteri memnuniyetini sayfanda paylaşman olur. hatta şöyle de yapabilirsin gönderdiğin ürünle birlikte eğer sayfama olumlu yorum yaparsanız bir sonraki alışverişte %25 indirim uygulayacaz gibisinden not da koyabilirsin. hem ürününü müşteri eliyle övmüş olursun hem de bir sonraki satışı güvenceye almış olursun.

instagramda benzer işleri yapan hesaplara bakabilirsiniz
  • yemrem  (20.04.20 11:28:58) 
@esinsin dediğiniz doğru fakat, ürünleri satın alacağım mağaza, fabrikanın altında tam da tarif ettiğiniz gibi bir yer. Çatır çatır satıyor valla. Yani sezona daha girecek ürün hugo bosstan önce orada satışa çıkıyor gibi düşünün:)

Sadece 1500 işçi çalıştıran, sadece ihracat yapan bir fabrika olduğu için, marka güvenirliği için yapmıyordur, iş alma imkanını kaybetmemek için doğal olarak. Yorumunuz kısmen isabetli değil
  • Unde bach canim  (20.04.20 11:39:13 ~ 11:41:49) 
Bunlar yapiliyor zaten, Taha Giyim, Eren Tekstil falan Lacoste, Tommy Hilfigher falan dikti, bunlar da Gunesli'de satildi, bildigim kadariyla hala da satiliyor, internette de Sahidinden'de falan satisi buralardan alan insanlarca yapiliyor. Cilgin para kazanabilir misiniz bilmem ama orijinalligi direkt teyit etmek zor.

Urunlerin guzel fotograflarini cekin ya da bulun.
Urununuzun arkasinda durun, eger orijinalliginden suphe duyuyorlarsa geri alim garantisi verin
Yukarida dedigim gibi bunlar cok gizli seyler degil, dolayisiyla urunlerin ihrac fazlasi oldugunu, Turkiye'de uretilen orijinal urunler oldugunu anlatin. Gerekirse kendi magazasindaki urunun "Made in Turkey" yazan etiketinin fotografini cekin vb.
Olumlu yorumlar arttikca o guvensizlik de azalacaktir.
  • salihdt  (20.04.20 12:10:29) 
dükkan neresi hocam ya, gidelim biz de alışveriş yapalım.


  • rahibeler terasa  (20.04.20 12:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.